Η Parmigiani Fleurier θέλησε να δημιουργήσει μια επετειακή έκδοση του Bugatti Type 390 που βασίζεται στη νέα Bugatti Chiron Sport.

H ελβετική εταιρία υψηλής ωρολογοποιίας συνεργάζεται για περισσότερα από 12 χρόνια με τη Bugatti με τον νέο χρονογράφο -Parmigiani Fleurier PF-Bugatti 390 Special Edition, να αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από την Bugatti Chiron Sport, ενώ διαθέτει Tourbillon μηχανισμό, και περιγράφεται ως “μπλοκ κινητήρα για τον καρπό”.

Διαθέτει, επίσης, έναν οριζόντιο κυλινδρικό μηχανισμό, που αποτελείται από δύο “βαρέλια” που εκτελούν το μεγαλύτερο μέρος του έργου, και “μεταδίδονται” στον περιστρεφόμενο σκελετό μέσω τριών πλανητικών μηχανισμών, με μια διάταξη μοναδική για την ωρολογοποιία. Ακόμα, περιλαμβάνει εννέα από τα μικρότερα ρουλεμάν του κόσμου, με διάμετρο μόλις 1,28 χιλιοστών, και ενώ υπάρχουν δώδεκα κεραμικές σφαίρες διαμέτρου μόλις 0,2 χλστ.

Μπορεί να μείνει ανέγγιχτο για πάνω από τρεις ημέρες, και να δείχνει κανονικά την ώρα, ενώ είναι ανθεκτικό στο νερό σε βάθος 30 μέτρων. Ο μηχανικός είναι ενσωματωμένος σε μια αρθρωτή κάσα φτιαγμένη από λευκόχρυσο 18 καρατίων και carbon, με το λουράκι να είναι από κόκκινη Alcantara.

Θεωρητικά θα μπορούσα να συνεχίσω να αναφέρω όλα τα 302 μεμονωμένα στοιχεία του ρολογιού, αλλά ούτε ειδικός είμαι, ούτε νομίζω θα είχε νόημα.