Στοχεύουμε τη Red Bull, λέει ο Alonso

Σχετικά άρθρα

Το απόλυτο σημείο αναφοράς της McLaren είναι η Red Bull Racing. Η αυστριακή ομάδα είναι η κορυφαία αυτή τη στιγμή με το power unit της Renault, διαθέτοντας το καλύτερο σασί, όντας στο κορυφαίο group δυναμικότητας, μαζί φυσικά με τη Mercedes και τη Ferrari.

Μπορεί στις κατατακτήριες η MCL33 να ήταν το έκτο ταχύτερο μονοθέσιο, όμως στον αγώνα ο ρυθμός ήταν βελτιωμένος. Ο Fernando Alonso έκανε το pit stop του κατά τη διάρκεια του Εικονικού Αυτοκινήτου Ασφαλείας για να κερδίσει θέσεις. Έτσι, εγκαταστάθηκε στην πέμπτη θέση, κρατώντας τον Max Verstappen πίσω του μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Ισπανός είναι ικανοποιημένος από την ανταγωνιστικότητα της MCL33 στον αγώνα, ενώ λέει για μία ακόμα φορά πως θα έρθει αρκετή ακόμα απόδοση στους επόμενους αγώνες, αφού την ξεκλειδώνουν διαρκώς, γι’ αυτό και επόμενος στόχος τους είναι η Red Bull και η κορυφαία τριάδα.

Είναι ο πρώτος αγώνας για τον συνδυασμό μας, οπότε θα έρθουν περισσότερα και ελπίζουμε ότι από το Μπαχρέιν θα δούμε δούμε ένα ακόμα βήμα προόδου, και η Red Bull θα είναι ο νέος στόχος. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες στο μονοθέσιο που ακόμα δεν έχουμε ξεκλειδώσει.

Αυτή τη στιγμή, η Red Bull είναι ξεκάθαρα μπροστά από εμάς και είναι στο αποκλειστικό group των Mercedes, Ferrari και Red Bull. Η McLaren είναι πρόθυμη να μπει σε αυτό το group και πιστεύω ότι στους επόμενους αγώνες θα ξεχάσουμε το group στο μέσον του grid, έχοντας βλέψεις σε αυτές τις τρεις κορυφαίες ομάδες.

Αυτό που είχε πει ο Ισπανός το Σάββατο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Η McLaren τα έκανε όλα σωστά, εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα των αντιπάλων της, με αποτέλεσμα να πάρει 12 βαθμούς στον πρώτο αγώνα.

Το περιμέναμε λίγο πολύ για να είμαι ειλικρινής. Ξέραμε ότι είχαμε έναν δυνατό αγωνιστικό ρυθμό και καλύτερο απ’ ό,τι στις κατατακτήριες. Εκμεταλλευτήκαμε, ωστόσο, μερικά προβλήματα που είχαν οι άλλοι. Είμαι ικανοποιημένος, ήταν μια σπουδαία ομαδική δουλειά, η ενσωμάτωση του power unit σε δύο-τρεις μήνες και ο ανασχεδιασμός μέρους του μονοθεσίου τον χειμώνα. Τώρα, είμαστε εδώ, με και τα δύο μονοθέσια στους βαθμούς, την πέμπτη θέση, οπότε είμαι χαρούμενος για το καλό ξεκίνημα.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...