Όταν έχεις κατακτήσει εννιά παγκόσμια πρωταθλήματα και βρίσκεσαι στην κατάσταση της Williams, μάλλον δεν έχεις κάνει κάτι καλά. Ποια κατάσταση; Δύο pay drivers και έναν μονοθέσιο που μόνο γρήγορο δεν το λες, όπως έδειξε και το Αυστραλιανό Grand Prix. Η FW41 ήταν ένα κακό μονοθέσιο με τους Lance Stroll και Sergey Sirotkin να σημειώνουν τον 14ο και 19ο χρόνο, αντίστοιχα, στις κατατακτήριες.

Στον αγώνα, ο Ρώσος εγκατάλειψε στους πρώτους γύρους, ενώ στη συνέχεια ο Καναδός είχε πρόβλημα με τον ρυθμό και τις θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 14η θέση, πολύ μακριά από την δεκάδα, παρόλο που το Αυτοκίνητο Ασφαλείας έκλεισε τις διαφορές στο μέσον του αγώνα. Ο Stroll είναι ενοχλημένος από όλο αυτό και δηλώνει χαρακτηριστικά πως η Williams απλώς επιβιώνει.

Δεν τρέχουμε αυτή τη στιγμή, απλώς επιβιώνουμε. Στο πρώτο γύρο, είχα πρόβλημα, για κάποιον λόγο ήμουν σε λάθος ρύθμιση. Έδωσα μία θέση στον Ocon και αμέσως βρεθήκαμε σε θέση κυνηγού. Από εκεί και πέρα, δυσκολευόμασταν με τον ρυθμό. Το μονοθέσιο δεν συνεργαζόταν όπως θα ήθελα και δεν υπήρχε καμία ισορροπία.

Είχα θέματα με τις θερμοκρασίες σε όλο τον αγώνα, διαχειριζόμουν θερμοκρασίες. Οπότε, έπρεπε να πάω συντηρητικά. Δεν μπορούσα ποτέ να τρέξω το μονοθέσιο. Απλώς προσπαθούσα να επιβιώσω και να πάω το μονοθέσιο στον τερματισμό. Αυτό μας κόστισε πάρα πολύ χρόνο. Επιπλέον, δεν είχα τόσες πολλές ρυθμίσεις στον αγώνα όπως συνήθως, εξαιτίας αυτών που έγιναν την Παρασκευή. Όλο το 3ήμερο είχαμε προβλήματα. Ξέραμε ότι έχουμε πολλά προβλήματα. Είναι δύσκολο να πούμε μόνο ένα πρόβλημα, είχαμε πολλά να αντιμετωπίσουμε.

Ο Τεχνικός Διευθυντής των Βρετανών, Paddy Lowe, κατανοεί την αντίδραση του οδηγού του, αφού παραδέχεται ότι το μονοθέσιο είναι χειρότερο απ’ ό,τι πίστευαν, γι’ αυτό και θα πρέπει να κατανοήσουν πού ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα, προτού φτάσουν στις λύσεις.

Στην περίπτωση του Lance, ο ρυθμός ήταν πολύ κακός. Ακόμα και σε περιπτώσεις που είχε καθαρό αέρα, δυσκολευόταν για πρόσφυση. Στο τέλος του αγώνα, το μονοθέσιο δούλεψε καλά. Υπήρχε διακύμανση στον ρυθμό κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες από αυτές που περιμέναμε στον αγώνα, έτσι έπρεπε να προσέχει τις θερμοκρασίες όταν κυνηγούσε τον Leclerc.

Θα πρέπει να πάμε και να αναλύσουμε περισσότερο τον αγώνα. Είμαστε απογοητευμένοι. Αυτές δεν ήταν οι θέσεις που περιμέναμε να έχουμε στο grid της εκκίνησης. Στην τελική, θα πρέπει να πάμε και να το μελετήσουμε αυτό σε βάθος, να δούμε τι έχουμε, τι έχουμε καταλάβει και τί όχι, και γιατί.