Δες το Renault Megane, προετοιμασμένο από την Prodrive, να πετάει για το Rallycross

Σχετικά άρθρα

Τον Guerlain Chicherit τον έμαθες το 2013, από το backflip 360 μοιρών άλμα του -χωρίς απολύτως καμία βοήθεια- με ένα ειδικά τροποποιημένο Countryman JCW. Ο Γάλλος οδηγός και πρώην επαγγελματίας ποδηλάτης, είχε φτάσει σε ύψος 11,9 μέτρων, ξεπερνώντας το ύψος 5 κοντέινερ.

Έπειτα, προσπάθησε να κάνει το μεγαλύτερο άλμα αυτοκινήτου του κόσμου, ώστε να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness, αλλά η προσπάθεια του ήταν αποτυχημένη. Ο Chicherit είχε επιχειρήσει να κάνει άλμα μήκους 110 μέτρων, στο χειμερινό θέρετρο Tignes Val Claret των Γαλλικών Άλπεων, αλλά η προσγείωση του ήταν κάπως…άτσαλη!

Και φτάνουμε στο 2017, όταν η Prodrive ανακοίνωσε πως αναπτύσσει το Renault Megane RX Supercar ώστε η ομάδα GCK να συμμετέχει με αυτό στο πρωτάθλημα World Rallycross της FIA από το 2018.

Το αγωνιστικό βασίζεται πάνω στη νέα γενιά του Megane και έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί εξολοκλήρου από την Prodrive. Κίνηση θα παίρνει από έναν υπερτροφοδοτούμενο 2,0-λίτρων κινητήρα που θα αποδίδει 580 άλογα, όπως όλα τα αγωνιστικά του Rallycross.

Η παρουσίαση του αγωνιστικού Megane είχε οριστεί να γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά τον 9ο αγώνα Rallycross της χρονιάς, που θα διεξαχθεί στην πόλη Loheac της Γαλλία, αλλά η ομάδα δεν ήταν έτοιμη.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όμως, ο Chicherit βρέθηκε στο Silverstone -μαζί με τις άλλες ομάδες του FIA World Rallycross – για τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης, ώστε να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτο αγώνα της χρονιάς, σε δύο εβδομάδες. Ο Chicherit θα έχει team-mate τον-επίσης Γάλλο- Jérome Grosset-Janin.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...

Επίσημο: Renault Captur facelift

Την ανανεωμένη έκδοση του Captur παρουσίασε σήμερα η Renault, μιας και το μοντέλο μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά χρειαζόταν μια ανανέωση...

Τέλος εποχής για το Renault Zoe. Νέο Clio το 2026

H Renault σταμάτησε επίσημα την παραγωγή του Zoe στις 30 Μαρτίου 2024 (αν και στην πραγματικότητα σταμάτησε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα), με περίπου...