1Πρόλογος

Όπως συμβαίνει παραδοσιακά, έτσι και φέτος το Πάσχα -για εμάς τους Ορθόδοξους- έχουμε δράση στη Formula 1. Φέτος είναι το δεύτερο Grand Prix της χρονιάς και διεξάγεται στο Bahrain International Circuit, υπό το φως τον προβολέων. Πέρυσι, ο Sebastian Vettel είχε αναδειχθεί νικητής, μπροστά από τις δύο Mercedes, κάτι που θέλει να κάνει και φέτος ο Γερμανός, για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, προκειμένου να αυξήσει το βαθμολογικό του προβάδισμα από τους αντιπάλους του.

Βέβαια, το έργο του απέναντι στις Mercedes δε θα είναι εύκολο. Η γερμανική ομάδα έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στην Αυστραλία και, παρόλο που το Μπαχρέιν είναι μια διαφορετική πίστα, θεωρείται δεδομένο πως η ανταγωνιστικότητα της W09 θα είναι σε υψηλά επίπεδα. Ο Lewis Hamilton έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη στη Μελβούρνη, γι’ αυτό και θέλει να επανορθώσει αυτή την Κυριακή, την ώρα που ο Valtteri Bottas θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις.

Οι μεγάλες ευθείες δεν αρέσουν ιδιαίτερα στην Red Bull, όμως η αυστριακή ομάδα μπορεί πάντα να κάνει την έκπληξη, ψάχνοντας το πρώτο της φετινό βάθρο, αφού αυτό δεν ήρθε στο Albert Park. Η McLaren από την άλλη θέλει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, ώστε να αφήσει πίσω της το μέσον του grid και να επικεντρωθεί στο κυνήγι των τριών κορυφαίων ομάδων.

Η Pirelli έχει διαθέσει την πολύ μαλακή, τη μαλακή και τη μέση γόμα, με τους οδηγούς να κάνουν τις επιλογές τους, δίχως να βλέπουμε εκπλήξεις. Ο καιρός αναμένεται να είναι καλός, όπως άλλωστε συνηθίζεται στον Περσικό Κόλπο, με τη θερμοκρασία να είναι κοντά τους 30°C.

Η έλλειψη των προσπερασμάτων στην Αυστραλία οδήγησε τους ανθρώπους της FIA σε επέκτασης της ζώνης DRS στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. Πλέον, αυτή θα ξεκινά 170 μέτρα μετά τη Στροφή 15, μέχρι και τα φρένα για την πρώτη στροφή, όταν η δεύτερη θα ξεκινά 50 μέτρα μετά τη Στροφή 10, μέχρι και τα φρένα για τη Στροφή 11.

2Η pole position του Robert Kubica με την BMW, το 2008

3Ένας εικονικός γύρος με τον Stoffel Vandoorne

4Πέντε από τα καλύτερα onboards

5Η ενδοοικογενειακή μάχη των Button και Perez, το 2013

6Η μάχη των Mercedes και Ferrari, το 2015