Στην έκθεση του Πεκίνου, η οποία ανοίγει τις πύλες της στο τέλος του μήνα, θα γίνει το ντεμπούτο της τρίτης γενιάς του Lavida, με την Volkswagen να δίνει σήμερα τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες για αυτό.

Καταρχήν στο όνομα του προστίθεται το Plus, καθώς η σημερινή γενιά του μοντέλου θα συνεχίσει να διατίθεται μαζί με τη νέα. Το sedan της γερμανικής εταιρίας κατασκευάζεται από την Shanghai Volkswagen Automotive, αποκλειστικά για την αγορά της Κίνα, και σχεδιαστικά φέρει αρκετά στοιχεία από το ευρωπαϊκό Passat.

Το Lavida Plus βασίζεται στην MQB πλατφόρμα, όταν το προηγούμενο μοντέλο χρησιμοποιούσε την PQ34. Έτσι, το μήκος είναι μεγαλύτερο κατά 65 χλστ. -φτάνοντας τα 4.670 χλστ.- και το μεταξόνιο του κατά 78 χλστ. -αγγίζοντας τα 2.688 χλστ.

Στο εσωτερικό έχει γίνει προσπάθεια για να δείχνει πιο πολυτελές, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας. Ακόμα, υπάρχει διζωνικός κλιματισμός, πολυλειτουργικό τιμόνι, και δερμάτινες επενδύσεις.

Μηχανικά θα διατίθεται με τρεις κινητήρες βενζίνης, έναν ατμοσφαιρικό 1.5-λίτρων απόδοσης 116 ίππων, έναν 1.2-λίτρων TSI απόδοσης 115 ίππων και έναν 1.4-λίτρων TSI 150 ίππων. Αυτοί συνδυάζονται είτε με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα 6-τάχυτο αυτόματο.

Η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει στα μέσα του καλοκαιριού, με την τιμή του να είναι ακριβότερη από το σημερινό Lavida, το οποίο ξεκινά από τα 100.000 RMB (€12.990).