Στις αρχές του προηγούμενη μήνα, και εντελώς απρόσμενα, η Toyota παρουσίασε τη νέα γενιά του Auris, η οποία θα ξεκινήσει να πουλιέται στην χώρα μας από τα τέλη Ιανουαρίου του 2019. Φυσικό ακόλουθο είναι -κάποια στιγμή λίγο αργότερα- να κυκλοφορήσει και η sedan έκδοση του, δηλαδή η νέα Corolla.

Από αριστερά προς τα δεξιά, οι διαστάσεις των Corolla hatch, Corolla GT, Corolla Sedan και JDM Corolla Fielder Wagon

Σύμφωνα με το ιαπωνικό περιοδικό Best Car αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου, το οποίο στην τοπική αγορά ονομάζεται Corolla Axio. Όπως φαίνεται, η πρακτική έκδοση του αυτοκινήτου δανείζεται αρκετά στοιχεία τόσο από το ιαπωνικό hatchback, όσο και από το μεγαλύτερο Camry, ενώ φαίνεται να υπάρχουν φωτογραφίες της station wagon έκδοσης του, της Corolla Fielder.

Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην TNGA πλατφόρμα (Toyota New Global Architecture), και αναμένεται να φοράει τους ίδιους κινητήρες με το Auris. Έτσι, το compact ιαπωνικό sedan θα προσφέρεται με τον 1,2-λίτρων turbo κινητήρα, 116 ίππων, το γνωστό υβριδικό 1,8-λίτρων απόδοσης 122 ίππων, με το νέο 2,0-λιτρο υβριδικό σύνολο να αποδίδει 180 άλογα.