Η Volkswagen παρουσίασε το νέο Grand Lavida Plus για την Κίνα

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη εβδομάδα, η Volkswagen παρουσίασε το νέο Lavida Plus, και σήμερα βλέπουμε για πρώτη φορά την hatchback έκδοση του μοντέλου. Και οι δύο θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην έκθεση του Πεκίνου, η οποία ανοίγει τις πύλες της στο τέλος του μήνα.

To Volkswagen Grand Lavida Plus δεν είναι μεγαλύτερο από την sedan έκδοση Lavida Plus, καθώς το μήκος του είναι στα 4.541 χλστ., το πλάτος του τα 1.806 χλστ., το ύψος του τα 1.488 χλστ., ενώ το μεταξόνιο είναι ίδιο με το sedan και φτάνει τα 2.688 χλστ.

Τα Lavida Plus και Grand Lavida Plus βασίζονται στην MQB πλατφόρμα, όταν το προηγούμενο μοντέλο χρησιμοποιούσε την PQ34, με την προηγούμενη γενιά του Grand Lavida να είχε μήκος 4.454 χλστ., και μεταξόνιο στα 2.610 χλστ.

Η σημερινή γενιά του μοντέλου θα συνεχίσει να διατίθεται μαζί με τη νέα, γι’αυτό και έχει προστεθεί το Plus στο όνομα του. Τα δύο νέα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας κατασκευάζονται από την Shanghai Volkswagen Automotive, αποκλειστικά για την αγορά της Κίνα και σχεδιαστικά φέρει αρκετά στοιχεία από το ευρωπαϊκό Passat.

Δεν υπάρχουν φωτογραφίες από το εσωτερικό του Grand Lavida Plus, αλλά αυτό δεν θα έχει αλλαγές σε σχέση με το Lavida Plus. Έτσι, έχει γίνει προσπάθεια για να δείχνει πιο πολυτελές, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας. Ακόμα, υπάρχει διζωνικός κλιματισμός, πολυλειτουργικό τιμόνι και δερμάτινες επενδύσεις.

Μηχανικά θα διατίθεται με τρεις κινητήρες βενζίνης, έναν ατμοσφαιρικό 1,5-λίτρων απόδοσης 116 ίππων, έναν 1,2-λίτρων TSI απόδοσης 115 ίππων και έναν 1,4-λίτρων TSI 150 ίππων. Αυτοί συνδυάζονται είτε με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα 6-τάχυτο αυτόματο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...