Η GM Νότιας Κορέας εγκατέλειψε τα σχέδια κατάθεσης αιτήματος πτώχευσης αφού πέτυχε να κλείσει συμφωνία με τα εργατικά συνδικάτα αναφορικά με τους μισθούς, τα μπόνους, διάφορα κίνητρα και γενικότερα τις απολαβές των εργαζομένων.

Η συμφωνία αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για νέα ένεση ρευστότητας 500 εκατ. δολαρίων από το κράτος της Ν. Κορέας, η οποία θα παράσχει τη δυνατότητα στη GM Korea να καταβάλει αμοιβές σε εργαζομένους και προμηθευτές. Ωστόσο δεν απαντά στα ερωτήματα για το μακροπρόθεσμο μέλλον της εταιρείας που υποφέρει από πτώση πωλήσεων και χαμηλά ποσοστά παραγωγής.

Η συμφωνία αυτή επίσης αναμένεται να αποτελέσει «οδηγό» και για παρόμοια αιτήματα σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες σε μια στιγμή που η εν λόγω βιομηχανία της χώρας είναι αντιμέτωπη με υψηλότερα εργατικά κόστη και μειωμένη ζήτηση από ΗΠΑ και άλλες αγορές.

Με την τελευταία συμφωνία, η GM Korea θα είναι μια ανταγωνιστική βιομηχανία,

ανέφερε ο CEO της, Kaher Kazem.

Η GM Κορέας τον περασμένο Φεβρουάριο αποκάλυψε ένα σχέδιο ευρείας αναδιάρθρωσης για τη μονάδα, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος ενός από τα τέσσερα εργοστάσια στη χώρα, αλλά και εθελοντικών προγραμμάτων αποχώρησης για 2.600 εργαζόμενους.