Η Opel αναγκάστηκε να διακόψει για κάποιο διάστημα την εξέλιξη της νέας γενιάς του Mokka X, επειδή αυτό βασιζόταν σε μια πλατφόρμα της GM. Έτσι μετά την εξαγορά της Opel από την PSA, η Opel συνέχισε την ανάπτυξη του μοντέλου, πάνω σε μια πλατφόρμα της PSA.

Όπως είπε ο Michael Loscheller, επικεφαλής της Opel, η δεύτερη γενιά του Mokka X θα βασίζεται σε κάποια αρχιτεκτονική της PSA (CMP ή EMP2) χωρίς να διευκρινίζει ποια. Συμπλήρωσε πως το Mokka X θα μεγαλώσει σε μήκος κατά περίπου 30 χιλιοστά, προσφέροντας περισσότερους χώρους στους επιβάτες, έτσι ώστε να τοποθετηθεί πάνω από το Crossland X.

Κίνηση θα παίρνει από τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του. Το μοντέλο αναμένεται στην αγορά το 2020.

  • Dentdim

    Και ετσι χάνει την 4κινηση του το μοναδικό τετρακίνητο του γκρουπ PSA.(α οχι,θα βγαλει 4κινητο βαν η Πεζω να πηγαίνουμε για κάμπινγκ).Κριμα , ήθελα παρα πολύ ενα 4κινητο 3008 δεν θα με πείραζε καθόλου να χω 2 πεζω(και grandland 4×4 θα κοιτούσα). Ούτε την πεζω φαντάζομαι..

  • Contor

    Ελπίζουμε οτι σε όποια πλατφόρμα τελικά και αν συνέχισαν την εξέλιξη του να μπορεί να υποστηρίξει το ενδεχόμενο τετρακίνησης…

  • Christos Dimou

    Και ο απογαλακτισμός της OPEL από την GM συνεχίζεται.