Η Mercedes έφτασε στο Μονακό γνωρίζοντας ότι πιθανότατα διαθέτει το τρίτο ταχύτερο μονοθέσιο εκεί. Η φύση της πίστας και το DNA της W09 δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα, και αυτό φάνηκε από τα χθεσινά ελεύθερα δοκιμαστικά. Παρόλο που δεν μπορούμε να βγάλουμε ακόμα ασφαλή συμπεράσματα, το γερμανικό μονοθέσιο φαίνεται πως υστερεί έναντι της Red Bull και της Ferrari.

Η γερμανική ομάδα σημείωσε το τρίτο καλύτερο πέρασμα στο FP1 και το τέταρτο καλύτερο στο FP2, με τον Lewis Hamilton να λέει ότι η ανταγωνιστικότητα της W09 είναι καλύτερη από αυτή της W08 πέρυσι στο Μόντε Κάρλο, αλλά σίγουρα υπάρχουν σημεία που πρέπει να βελτιωθούν.

Ήταν μια εντάξει μέρα. Δεν είχαμε κάποια ζημιά, κάτι που είναι καλό. Είχα πει ότι τα Red Bulls θα είναι γρήγορα, όπως κι έγινε. Όπως περιμέναμε, εμείς δυσκολευόμαστε λίγο περισσότερο. Το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση σε κάποια σημεία, κακή αίσθηση σε άλλα. Οπότε, έχουμε κάποια πράγματα πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψουμε, αλλά δεν είμαστε εντελώς στο σκοτάδι. Είμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο απ’ ό,τι πέρυσι.

Ο Βρετανός θεωρεί ότι η ομάδα του είναι πιο κοντά απ’ ό,τι περίμενε στους αντιπάλους της, αλλά, με τα τωρινά δεδομένα, δεν μπορεί να παλέψει για τη νίκη. Ωστόσο, ελπίζει ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν μετά από τη δουλειά που θα γίνει σήμερα.

Είμαστε πιο κοντά απ’ ό,τι περίμενα στη Red Bull και τη Ferrari, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε μερικά δέκατα εκτός. Επομένως, έχουμε έδαφος να καλύψουμε αν θέλουμε να παλέψουμε για τη νίκη. Έχουμε δουλέψει στο set-up και προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να βγάλουμε κι άλλη δυναμική από το μονοθέσιο. Τα hypersofts είχαν καλή αίσθηση, αλλά δεν διαρκούν πάρα πολύ. Είναι καλά για τις κατατακτήριες, αλλά θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον για τον αγώνα.