Η Nissan έχει ξεκινήσει τις εργασίες προκειμένου του 2020 να παρουσιάσει στην αγορά την τρίτη γενιά του Qashqai. Το best-seller crossover των Ιαπώνων θέλει να παραμείνει ο ηγέτης της κατηγορίας του και έτσι η Nissan θέλει η τρίτη γενιά του να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του.

Σύμφωνα με τον Alfonso Albaisa, αντιπρόεδρος του τμήματος παγκόσμιου σχεδιασμού της εταιρίας, το νέο Qashqai θα αντλεί ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία από το IMx concept που παρουσίασε η Nissan στο περιθώριο της έκθεσης του Τόκιο το 2017. Η παραγωγή του νέου Qashqai θα συνεχίσει να γίνεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland της Αγγλίας.

Ανάμεσα στους διαθέσιμους κινητήρες θα συναντάμε υβριδικές και plug-in υβριδικές προτάσεις, με τον Ponz Pandikuthira, αντιπρόεδρο της Nissan Ευρώπης να ξεκαθαρίζει πως δεν θα υπάρχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του. Θα κατασκευαστεί πάνω σε μια ανανεωμένη έκδοση της CMF πλατφόρμας της συμμαχίας Renault-Nissan, με τον υβριδικό κινητήρα να κάνει χρήση του ήπιου υβριδικού συστήματος e-Power. Σε ότι αφορά το plug-in υβριδικό σύνολο αυτό αναμένεται να προέρθει από το Mitsubishi Outlander PHEV,