Τέλος τα παλιά ντίζελ από τη Στουτγάρδη από το 2019

Σχετικά άρθρα

Μετά το Αμβούργο και η Στουτγάρδη ανακοίνωσε πως θα απαγορέψει την κυκλοφορία των παλιών ντίζελ οχημάτων από τους δρόμους της, αρχής γενομένης από το 2019.

Σε ανακοίνωσή του το κρατικό υπουργείο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, έκανε γνωστό πως η πόλη της Στουτγάρδης, εκεί όπου βρίσκονται οι έδρες των Porsche, Mercedes-Benz και Bosch, θα απαγορεύσει τη κυκλοφορία όλων των ντίζελ οχημάτων οι κινητήρες των είναι Euro 4 ή παλαιότεροι, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα της πόλης.

Οι αρχές αναφέρουν μάλιστα πως η συγκεκριμένη απαγόρευση μπορεί να ισχύσει και για τα Euro 5 ντίζελ οχήματα από το 2020, αν δεν βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα στα επιθυμητά επίπεδα. Εκτός από την απαγόρευση των παλιών ντίζελ οχημάτων, η πόλη της Στουτγάρδης θα λάβει και άλλα μέτρα, όπως η επέκταση των δημόσιων συγκοινωνιών και η αύξηση των ηλεκτρικών μετακινήσεων, προκειμένου να μειωθούν οι ρύποι στην ατμόσφαιρά της.

Αντίστοιχες απαγορεύσεις σε παλαιά ντιζελοκίνητα οχήματα σχεδιάζονται και σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις μέχρι το 2025, ανάμεσα τους και η Αθήνα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...