Μια από τις μόλις έξι Schuppan 962CR που κατασκευάστηκαν βρέθηκε στο γκαράζ του Jay Leno, με τον Αμερικάνο να είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Matthew Ivanhoe, τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου μαύρου street-legal αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Αυτό είναι -όπως ανέφερα- ένα από τα έξι που δημιουργήθηκε από τον Vern Schuppan για τον “εορτασμό” της νίκης του στο 1993 Le Mans, πίσω από το τιμόνι μίας Porsche 956. Όπως είναι εμφανές από το όνομα, το 962CR αποτελεί στην ουσία μία εκδοχή έκδοσης δρόμου της ιστορικής Porsche 962.

Ο Schuppan συνεργάστηκε με την ίδια την Porsche για την εξέλιξη του ανθρακονημάτινου monocoque του 962CR, ενώ ο κινητήρας έχει στενή συγγένεια με τον κινητήρα που κινούσε το αγωνιστικό. Πρόκειται για έναν αερόψυκτο flat-six 3,3 λίτρων με δύο turbos που απέδιδε 600 άλογα στις 7.000 σ.α.λ και 650 Nm στις 6.800 σ.α.λ.

Συνδυάζεται δε με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Με δεδομένο ότι το βάρος του αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 1.050 κιλά, καταλαβαίνεις για τι επιδόσεις μιλάμε. Τα 100 χλμ/ώρα από στάση, έρχονται σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική είναι –σύμφωνα με την εταιρία φυσικά- 370 χλμ/ώρα.

Μόλις 6 κατασκευάστηκαν και από αυτά, γνωρίζουμε μόνο για τα 5. Ένα βρίσκεται στις Η.Π.Α., τρία βρίσκονται στην Ιαπωνία, ένα είναι αυτό που πωλείται και ένα καταστράφηκε.