Απομένουν τέσσερις αγώνες μέχρι το πέσιμο της αυλαίας για την φετινή σεζόν του WRC, και η μάχη των τριών συνδυασμών (Neuville-Hyundai, Ogier-Ford και Tanak-Toyota) μας χαρίζει ένα από τα πιο εντυπωσιακά και συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων -τουλάχιστον- 8 χρόνων. Το τέλος της σεζόν, όμως, είναι επίσης συνώνυμο με τις μετακινήσεις των οδηγών, καθώς μόνο οι Mikkelsen και Tanak έχουν υπογεγραμμένα συμβόλαια για τη νέα χρονιά.

©RALLYPIXELS | Nikos Katikis

Φυσικά, το πιο καυτό όνομα παραμένει ο 5άκις πρωταθλητής Sebastien Ogier, ο οποίος είναι προφανώς στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων. Ο 34-χρονος Γάλλος έχει δηλώσει ότι το 2019 θα είναι η τελευταία του χρονιά στο WRC και εκτός από την επιλογή να παραμείνει στην M-Sport -παρά το αίτημα του για ισχυρότερη εμπλοκή της Ford– το σενάριο της μετακίνησης στη Citroen Racing εξακολουθεί να ισχύει, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε τη πιθανότητα αποχώρησης στο τέλος της σεζόν, κάτι που όμως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

©RALLYPIXELS | Nikos Katikis

Ο Ogier, ο οποίος μετά το Rally της Γερμανίας βρίσκεται 23 βαθμούς πίσω από τον Neuville και 13 βαθμούς μπροστά από τον Tanak, φαίνεται ανοιχτός μόνο σε αυτές τις τρεις επιλογές, καθώς η μετακίνηση του στην Toyota ή την Hyundaï φαίνεται πολύ περίπλοκη για τη σταθερότητα της κάθε ομάδας.