Στην παραγωγή η αμιγώς ηλεκτρική Jaguar E-Type

Σχετικά άρθρα

Πριν περίπου ένα χρόνο, η Jaguar παρουσίασε το πλάνο για το ηλεκτρικό της μέλλον, και παράλληλα την E-Type Zero concept. Η τελευταία αποτελεί δημιουργία της Jaguar Land Rover Classic και χρησιμοποιήθηκε κατά τον γάμο του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle.

Η ανταπόκριση των πελατών της εταιρίας ήταν τέτοια που “ανάγκασε” τη Jaguar να την περάσει στην παραγωγή, και την παρουσιάζει επίσημα στο Monterey Car Week. Οι πρώτες παραδόσεις των ηλεκτρικών E-Type θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2020, με το Classic τμήμα να είναι αρμόδιο να κατασκευάσει τα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου της μετατροπής των αυτοκινήτων του ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών με το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης.

Η Jaguar δεν έδωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, αλλά στο concept -που παρουσιάστηκε πέρσι- στην θέση του εξακύλινδρου κινητήρα, είχε τοποθετηθεί ένας ηλεκτροκινητήρας 220 kW (300 ίππων) με τις μπαταρίες του, πολλά στοιχεία του να προέρχονται από το Jaguar I-Pace.

Διαθέτει την ίδια ανάρτηση, τα ίδια φρένα και τον ίδιο άξονα μετάδοσης με την αυθεντική E-Type Series 1.5 του 1968, με την κίνηση να περνά στον δρόμο από τους πίσω τροχούς. Φορά μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 40kWh, που χαρίζει αυτονομία 274 χλμ, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5,5 δευτερόλεπτα, ένα δευτερόλεπτο γρηγορότερα από το αυθεντικό μοντέλο, ζυγίζοντας παράλληλα 80 κιλά λιγότερα από αυτό.

Οι μπαταρίες έχουν τις ίδιες διαστάσεις και το ίδιο βάρος με τον εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα της αυθεντικής E-Type, και βρίσκονται τοποθετημένες στην ίδια θέση με αυτόν. Ο ηλεκτρικός κινητήρας βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη μπαταρία, στη θέση του κιβωτίου ταχυτήτων της E-Type.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...