Η συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού έχει και δασμούς 25% στις μεξικάνικες εξαγωγές αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση του Donald Trump ήρθε σε εμπορική συμφωνία με το Μεξικό και ανάμεσα στους όρους της συμφωνίας, ο Trump επέβαλε και δασμούς ύψους 25% στις μεξικάνικες εξαγωγές αυτοκινήτων.

Ο Trump χαρακτηρίζει του συγκεκριμένους δασμούς “εθνικής ασφάλειας” και θα φτάσουν έως και 25% σε εισαγωγές αυτοκινήτων, σπορ οχημάτων και ανταλλακτικών που έχουν κατασκευαστεί στο Μεξικό, από ορισμένο όγκο και πάνω.

Οι ΗΠΑ και το Μεξικό συμφώνησαν τη Δευτέρα να αναμορφώσουν την Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA), πιέζοντας τον Καναδά να δεχτεί νέους κανόνες για το εμπόριο αυτοκινήτων και τις διαμάχες προκειμένου να συμμετέχει στην τριμερή συμφωνία.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...