Πριν σχεδόν έναν χρόνο, η General Motors ανακοίνωσε πως μέχρι το 2023 θα παρουσιάσει τουλάχιστον 20 νέα ηλεκτρικά οχήματα, δύο εκ των οποίων μέχρι τα μέσα του 2019. Ο Mark Reuss, επικεφαλής εξέλιξης προϊόντων και αντιπρόεδρος της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας, είχε δηλώσει πως η GM πιστεύει σε ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον, αλλά αυτό δεν θα συμβεί εν μια νυκτί.

Η GM μέσα στο 2018 αύξησε την παραγωγή του Chevrolet Bolt κατά 20%, λόγω της αυξημένης ζήτησης του μοντέλου, με την ζήτηση των ηλεκτρικών μοντέλων παγκοσμίως να έχουν παρουσιάσει αύξηση 40% κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2018.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση της Axios την Παρασκευή, η CEO της General Motors, Mary Barra, δήλωσε ότι η Tesla είναι μεταξύ των “ικανών” ανταγωνιστών των ηλεκτρικών οχημάτων τους, τονίζοντας:

Η [Tesla έχει] πολύ ικανά ηλεκτρικά οχήματα.Όταν εξετάζουμε το τοπίο του ανταγωνισμού από την άποψη εταιριών αυτοκινήτων, είτε πρόκειται για την Tesla είτε για κάποια από τον υπόλοιπο κόσμο, υπάρχει πολύ ικανός ανταγωνισμός και αυτό είναι που μας οδηγεί. Γι ‘αυτό είμαστε τόσο επιθετικοί στο να επενδύσουμε στην τεχνολογία και να κινούμαστε γρήγορα.