H Κινέζικη Chery άνοιξε την πρώτη εγκατάσταση της στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

H Κινέζικη Chery Auto ανακοίνωσε ότι άνοιξε την πρώτη εγκατάσταση της στην Ευρώπη. Αυτή βρίσκεται λίγο έξω από την Φρανκφούρτη, στη Γερμανία και είναι ένα κέντρο εξέλιξης και σχεδιασμού. Ακόμα, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία προσλήψεων, καθώς επιθυμεί να λανσάρει τα προϊόντα της στην Ευρώπη μετά το 2020.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, 30 με 50 άτομα θα αρχίσουν να εργάζονται στο εν λόγω κέντρο, με τον πρόεδρο της Chery, Tongyue Yin, να δηλώνει:

Στην περσινή έκθεση της Φρανκφούρτης παρουσιάσαμε τον εαυτό μας ως εταιρία. Τώρα θα υλοποιήσουμε τα πλάνα μας για την Ευρώπη. Ως εκ τούτου, θα λανσάρουμε τα μοντέλα μας από την κορυφαία μάρκα Exeed. Θα είναι ανταγωνιστικά με τους κορυφαίους Ευρωπαίους κατασκευαστές όσον αφορά την ποιότητα, τον σχεδιασμό και την τεχνολογία.

Το πρώτο μοντέλο της Exeed θα ονομάζεται TX και θα προσφέρεται ως υβριδικό, ως plug-in υβριδικό και ως αμιγώς ηλεκτρικό, με την ταχύτερη έκδοση να είναι η plug-in υβριδική που θα χρησιμοποιεί έναν 1.500αρη κινητήρα βενζίνης 150 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 116 ίππων που συνδυάζονται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς.

Θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα. Θα έχει μέση κατανάλωση 1,5 λίτρο/100 χλμ στον κύκλο NEDC, με την μπαταρία να φορτίζει κατά 80% μέσα σε 30 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή και θα φορτίζει πλήρως μέσα σε 4 ώρες με χρήση απλής οικιακής πρίζας. Η ηλεκτρική του αυτονομία ανέρχεται στα 70 χλμ με τελική ταχύτητα 120 χλμ/ώρα.

Οι Κινέζοι θέλουν να προσφέρουν στη Γηραιά Ήπειρο έναν στόλο ηλεκτροκίνητων μοντέλων, κάτι που σημαίνει πως όλα τα αυτοκίνητα της εταιρίας θα είναι είτε υβριδικά, είτε plug-in υβριδικά, είτε αμιγώς ηλεκτρικά.

Χωρίς ευρωπαϊκή μονάδα παραγωγής, τα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν στην Κίνα, με την Chery Auto να συνεργάζεται με την Jaguar Land Rover στην Κίνα για την τοπική παραγωγή των μοντέλων της εταιρείας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...