Με 5,3λίτρα/100 χλμ. η κατανάλωση του νέου Honda CR-V Hybrid

Σχετικά άρθρα

H Honda ανακοίνωσε τα αυτοκίνητα που θα έχει στο περίπτερο της στην έκθεση του Παρισιού, και αυτά είναι το CR-V Hybrid και το Civic Type R “ArtCar Manga”.

Ξεκινώντας από το πρώτο, η ιαπωνική εταιρία λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη των τεχνικών χαρακτηριστικών του υβριδικού SUV, και σήμερα μας κάνει γνωστές τις καταναλώσεις και τις εκπομπές ρύπων του.

Το υβριδικό i-MMD (Intelligent Multi Mode Drive) σύστημα κίνησης συνδυάζει έναν 2,0-λιτρο i-VTEC κινητήρας βενζίνης στον κύκλο Atkinson και δύο ηλεκτροκινητήρες, που αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 1,3 kWh. Η συνολική απόδοση του συνόλου αγγίζει τα 184 άλογα και η ροπή φτάνει τα 315 Nm, όταν η αντίστοιχη έκδοση για την Αμερική αποδίδει 212 άλογα. Σύμφωνα με την Honda, η προσθιοκίνητη έκδοση του CR-V Hybrid καταναλώνει κατά μέσο όρο 5,3 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ., με τις εκπομπές ρύπων να φτάνουν τα 120 γρ/χλμ. Η τετρακίνηση έκδοση του CR-V Hybrid εκπέμπει 126 γρ. CO2 ανά χλμ., με την μέση κατανάλωση να ανακοινώνεται στα 5,5 λίτρα/100 χλμ.

Η υβριδική έκδοση του μοντέλου είναι στο πλαίσιο της δέσμευσης της ιαπωνική εταιρία ότι θα υπάρχει ηλεκτροκίνητη έκδοση για κάθε μοντέλο της στην Ευρώπη. To i-MMD διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης για την παροχή της καλύτερης δυνατής απόδοσης. Στη λειτουργία EV Drive, το σύστημα αντλεί ενέργεια από τη μπαταρία ιόντων λιθίου για να τροφοδοτήσει τον ηλεκτρικό κινητήρα και να κινήσει τους τροχούς, με τον κινητήρα βενζίνης απενεργοποιημένο. Στη λειτουργία Hybrid Drive, ο κινητήρας βενζίνης δίνει ενέργεια σε ένα δεύτερο κινητήρα/γεννήτρια, που συμπληρώνει την ηλεκτρική ενέργεια από τις μπαταρίες. Τέλος, η λειτουργία Engine Drive ενεργοποιεί έναν μηχανισμό, ο οποίος δημιουργεί άμεση σύνδεση μεταξύ του βενζινοκινητήρα και των τροχών.

Η κατάσταση του i-MMD εμφανίζεται στην οθόνη ανάμεσα στα όργανα, όπου μπορείς να βλέπεις την φόρτιση της μπαταρίας, ένα γράφημα της τρέχουσας ροής ισχύος και την κατάσταση επαναφόρτισης του συστήματος. Η εναλλαγή μεταξύ των προγραμμάτων οδήγησης γίνεται αυτόματα από το σύστημα i-MMD, χωρίς να χρειάζεται να πατήσεις κάποιο κουμπί.

Η Honda θα ξεκινήσει την παραγωγή του CR-V Hybrid τον Οκτώβριο, με τις παραδόσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2019.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...