Απομένουν λίγες ώρες μέχρι η βιετναμέζικη VinFast να παρουσιάσει επίσημα στην έκθεση του Παρισιού τα πρώτα δύο αυτοκίνητα της, ένα sedan και ένα SUV. Το πρώτο θα ονομάζεται LUX A2.0 και το δεύτερο LUX SA2.0.

Και τα δύο έχουν σχεδιαστεί από τον οίκο Pininfarina, διαθέτοντας λεπτά LED φωτιστικά σώματα και χρωμιομένες λεπτομέρειες στη γρίλια και περιμετρικά των παραθύρων. Ακόμα, η νέα εταιρία έκανε γνωστό ότι τα μοντέλα της θα βασίζονται σε μια νέα πλατφόρμα, την οποία εξέλιξε αποκλειστικά για την VinFast η αυστριακή Magna Steyr. Για την εξέλιξη της πλατφόρμας ασχολήθηκαν 400 μηχανικοί.

Η Magna θα ενσωματωθεί στην πλατφόρμα τεχνολογίες της Bosch, ενώ θα χρησιμοποιηθεί μια νέα ηλεκτρική και ηλεκτρονική αρχιτεκτονική. Οι μοναδικές άλλες λεπτομέρειες που έχει δώσει μέχρι στιγμής η VinFast αναφέρουν τη χρήση αλουμινίου και χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής.

Κίνηση θα παίρνουν από τους 2,0-λιτρους N20 κινητήρες της BMW χωρίς να διαθέτουν όμως το σύστημα Valvetronic. Θα αποδίδουν 175 και 227 άλογα και θα συνδυάζονται με 8-τάχυτα αυτόματα κιβώτια της ZF.

Η εταιρία θέλει να γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του Βιετνάμ, μιας και επιθυμεί να ξεκινήσει εμπορική πορεία τον Σεπτέμβριο του 2019, έχοντας ως στόχο να πουλά 500.000 μονάδες μέχρι το 2025. Η εταιρία ετοιμάζει εργοστάσιο στο Hai Phong του βόρειου Βιετνάμ.