Γερμανία: Πρόγραμμα ανταλλαγής παλιών ντίζελ από την Volkswagen

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα στη Γερμανία ένα πρόγραμμα ανταλλαγής παλιών ρυπογόνων ντίζελ μοντέλων της με καινούργια, ως μέρος της προσπάθειας να καθαρίσουν οι πόλεις από τη ρύπανση και να αποφευχθεί η απαγόρευση τους.

Η Volkswagen προσφέρει πριμοδότηση ανταλλαγής μεταξύ 500 και 7.000 ευρώ, στην τιμή του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, για την αγορά πιο νέου και πιο καθαρού. Επίσης προσφέρει περιβαλλοντικά κίνητρα αξίας 1.500-8.000 ευρώ για την αγορά πιο καθαρών οχημάτων.

Μοντέλο Περιβαλλοντικό κίνητρο (ακαθάριστο) Πριμοδότηση ανταλλαγής (ακαθάριστο)
up!, e-up! €1.500 €500
Polo €2.500 €1.500
T-Roc €3.000 €2.000
Tiguan, Tiguan Allspace €4.000 €3.000
Golf, e-Golf, Golf Sportsvan, Golf Variant, Touran €5.000 €4.000
Passat Sedan/Variant, Arteon, Sharan, Touareg €8.000 €7.000

Η Volkswagen προσφέρει περιβαλλοντικά κίνητρα στη Γερμανία για την απόσυρση ενός παλιού ντίζελ αυτοκινήτου που ο κινητήρας του πληροί τα πρότυπα εκπομπών Euro 1 έως Euro 4. Το αυτοκίνητο μπορεί να είναι οποιασδήποτε μάρκας το οποίο θα ανταλλαχτεί με ένα νέο ή με ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο της Volkswagen.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι υπό έντονη πολιτική πίεση για ανανέωση του στόλου τους αφότου ομοσπονδιακό δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2018 αποφάσισε ότι οι απαγορεύσεις κάποιων αυτοκινήτων ντίζελ σε δεκάδες πόλεις είναι νόμιμες και ένας αποτελεσματικός τρόπος για συμμόρφωση με τους κανόνες της ΕΕ όσον αφορά τη ρύπανση.

Tα κίνητρα θα δοθούν επίσης και στους ιδιοκτήτες Euro-4 και Euro-5 οχημάτων ντίζελ σε 14 γερμανικές πόλεις που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ρύπανσης, όπου οι απαγορεύσεις ντίζελ είναι πιο πιθανό να εφαρμοστούν.

Παρόμοια δράση της Volkswagen που είχε “τρέξει” από τον Αύγουστο του 2017 μέχρι τον Ιούνιο του 2018 είχε ως αποτέλεσμα να ανταλλαχθούν 210.000 οχήματα. Η Volkswagen δηλώνει πως η ανταλλαγή μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του αζώτου κατά 10.000 τόνους ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η κινεζική Chery συζητά με την Ιταλία για εργοστάσιο

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών της πρώτης να προσελκύσει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός της...
Autoblog.gr