Η Γερμανία επενδύει 1 δισ. ευρώ κατασκευή εργοστασίων παραγωγής μπαταριών

Σχετικά άρθρα

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να δαπανήσει 1 δισ. ευρώ προκειμένου να υποστηρίξει μια κοινοπραξία που σκοπεύει να κατασκευάσει μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ παράλληλα ερευνά την τεχνολογία και την ανάπτυξη των solid state μπαταριών.

Η επένδυση αυτή αποσκοπεί τόσο στη μείωση της εξάρτησης των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανικών από τους Ασιάτες προμηθευτές μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, όσο και στη βοήθεια της προστασίας των γερμανικών θέσεων εργασίας, λόγω της στροφής της αυτοκίνησης από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στους ηλεκτροκινητήρες.

Γερμανοί ηγέτες βρίσκονται σε συνομιλίες και με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων και με εταιρίας τεχνολογίας, προκειμένου να κατασκευαστεί ένα μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών, στην ανατολική μεριά της Γερμανίας. Μεταξύ των εταιριών που επιβεβαίωναν πως συμμετείχαν σε αυτές τις συνομιλίες είναι η VARTA Microbattery, η Ford-Werke GmhB και η BASF.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...