Η Honda επανέφερε το όνομα Passport μετά από 16 χρόνια απουσίας, μιας και παρουσίασε τη νέα γενιά στην έκθεση του Λος Άντζελες. Το νέο SUV τοποθετείται ανάμεσα στα CR-V και Pilot και θα πωλείται στις ΗΠΑ, αλλά όχι στην Ευρώπη.

Κίνηση παίρνει από τον ατμοσφαιρικό V6 3,5-λίτρων κινητήρα απόδοσης 280 ίππων με 355 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη κίνηση στον μπροστά άξονα, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το 2019, με το Passport να έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί στην Αμερική, ενώ θα παράγεται στο εργοστάσιο της Honda στην Alabama. Υπάρχουν ζάντες αλουμινίου 20″, μαύρα προστατευτικά πλαστικά, LED φωτιστικά σώματα και διπλές χρωμιομένες απολήξεις.

Στο εσωτερικό συναντάμε οθόνη 7″ στον πίνακα οργάνων, τριζωνικός κλιματισμός, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 8″ που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto.

Το Passport ήταν το πρώτο SUV της Honda και η ιαπωνική εταιρία αναμένει ότι με αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω τις πωλήσεις των SUV της, οι οποίες βρίσκονται σε διαρκή ανοδική πορεία, και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 700.000 αυτοκίνητα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Τα SUV αντιπροσωπεύουν περισσότερες από τις μισές πωλήσεις της Honda στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος.