Στην CES που θα ανοίξει τις πύλες της στις αρχές του επόμενου έτους στο Las Vegas, η Honda θα παρουσιάσει ένα αυτόνομο ATV και πολλές ακόμη τεχνολογίες που θα υπόσχεται πως θα σώσουν ζωές.

Το αυτόνομο ATV έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για χρήση σε ακραίες συνθήκες. Ονομάζεται Honda Autonomous Work Vehicle, βασίζεται σε ένα υπάρχον ATV μοντέλο, αλλά έχει εξοπλιστεί με αυτόνομο σύστημα κίνησης που του επιτρέπει να κινηθεί ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας που δοκιμάστηκαν σε πραγματικές συνθήκες στο περιβαλλοντικό κολέγιο της Καλιφόρνια, σε μια εταιρία ηλιακής ενέργειας στη Βόρεια Καρολίνα και στο Κολοράντο, εκεί όπου βοήθησε τους πυροσβέστες στη κατάσβεση των πυρκαγιών. Η Honda τους επόμενους μήνες θα προσπαθήσει να το περάσει στη παραγωγή.

Η ιαπωνική εταιρία στην CES θα παρουσιάσει επίσης την τεχνολογία Safe Swarm, που αντλεί έμπνευση από τη φύση και το πως τα ψάρια και τα πουλιά ταξιδεύουν σε μεγάλες ομάδες χωρίς να χτυπούν το ένα το άλλο. Το σύστημα βασίζεται στη τεχνολογία V2X (Vehicle-to-Everything) και τα αυτοκίνητα που το χρησιμοποιούν επικοινωνούν με το περιβάλλον που κινούνται, αλλά και με τα άλλα αυτοκίνητα, προσαρμόζοντας αυτόματα την απόσταση, την ταχύτητα κτλ προκειμένου να κινούνται με ασφάλεια αλλά και να αλλάζουν λωρίδες κυκλοφορίες σε περίπτωση που έχει συμβεί κάποιο ατύχημα ή υπάρχει μποτιλιάρισμα.

Επίσης στην CES η Honda θα παρουσιάσει την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης Wireless Vehicle-to-Grid (V2G) , που εκτός του ότι μπορεί να φορτίσει ασύρματα ένα ηλεκτρικό μοντέλο μέσω επαγωγικού φορτιστή, μπορεί να μεταφέρει ενέργεια από το αυτοκίνητο στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Στην CES θα δούμε επίσης το Honda Dream Drive: Passenger, ένα σύστημα που συνδέει τα smartphones των επιβατών, επιτρέποντάς τους χρήστες τους να παίζουν παιχνίδια, να παρακολουθούν ταινίες να ακούνε ραδιόφωνο κτλ.

Η τεχνολογία Honda Dream Drive: Driver επιτρέπει τους οδηγούς να προχωρούν σε κρατήσεις εστιατορίων, να πληρώνουν τα parking και το καύσιμο που βάζουν, αλλά και να κάνουν παραγγελίες.

Η τεχνολογία Noveto Smart Audio στέλνει ακουστικά σήματα στο δεξί ή στο αριστερό αυτή του οδηγού, προειδοποιώντας τον. Επίσης η Honda μαζί με την Perceptive Automata θα δείξουν στην CES μια τεχνολογία που προβλέπει τις προθέσεις των πεζών και των ποδηλατών, ενώ τέλος η Honda θα παρουσιάσει και το P.A.T.H. (Predicting Action of the Human) Bot, ένα ρομπότ που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, αισθητήρες και κάμερες ώστε να κινείται αυτόνομα σε δημόσιους χώρους χωρίς να συγκρούεται με τους ανθρώπους.