Στα μέσα του τρέχοντος μηνός, η Hyundai παρουσίασε το -κινέζικων προδιαγραφών- Santa Fe, το οποίο εφοδιάζεται με τεχνολογία smart fingerprint, που επιτρέπει στον οδηγό όχι μόνο να ξεκλειδώνει τις πόρτες αλλά και να εκκινεί το όχημα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία εξοπλίζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως σε ένα αυτοκίνητο, με τη Hyundai να σχεδιάζει να εφαρμόσει αρχικά την τεχνολογία στο Santa Fe, που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αγορές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι γνωστή από το χώρο των smartphones και για να ξεκλειδώσει το όχημα, ο οδηγός θα πρέπει να τοποθετήσει ένα δάχτυλο στον αισθητήρα που βρίσκεται στη λαβή της πόρτας. Οι κρυπτογραφημένες πληροφορίες των δακτυλικών αποτυπωμάτων θα αναγνωρίζονται και θα παραδίδονται στον ελεγκτή των δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στο όχημα. Ακόμα, ο οδηγός μπορεί να εκκινήσει εύκολα το όχημα αγγίζοντας το κουμπί της ανάφλεξης, που είναι επίσης εξοπλισμένο με αισθητήρα σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η τεχνολογία παρέχει επίσης ένα προσαρμοσμένο περιβάλλον οδήγησης, καθώς αποθηκεύει σε κάθε δακτυλικό αποτύπωμα τις προτιμήσεις του οδηγού για τη θέση των καθισμάτων, τις συνδεδεμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου και τις γωνίες των εξωτερικών καθρεφτών. Σύμφωνα με την Hyundai το σύστημα έχει ποσοστό σφάλματος 1 στις 50.000, με την εταιρία να έχει εξετάσει τα ζητήματα ασφάλειας σχετικά με την συγκεκριμένη τεχνολογία.