Αυτό είναι το πρώτο review του Volkswagen ID Hatchback, με την δοκιμή να γίνεται στους δρόμους της Νοτίου Αφρικής, εκεί όπου η VW κάνει τις δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου.

Το πρώτο μοντέλο της νέας αμιγώς ηλεκτρικής οικογένειας ID της Volkswagen θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020 και θα γίνει το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευαστεί στην MEB πλατφόρμα.

Το αυτοκίνητο που μάλλον θα ονομαστεί ID Neo, δείχνει να μην απέχει σημαντικά από το πρωτότυπο, με την Volkswagen να κάνει δοκιμές με αυτό στη Νότια Αφρική. Θα προσφέρεται με τρεις διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες, από 48 έως 111 kWh, που θα φορτίζουν κατά 80% σε 30 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή.

Η βασική έκδοση θα είναι χωρητικότητας 48 kWh και θα προσφέρει αυτονομία 330 χλμ στον κύκλο δοκιμών WLTP. Η αμέσως επόμενη μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία 450 χλμ, ενώ η μεγαλύτερη μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία 550-600 χλμ ανά φόρτιση. Οι μπαταρίες θα μπορούν να φορτίσουν τόσο μέσω ταχυφορτιστών 125 kW, όσο και μέσω απλών οικιακών φορτιστών 7,2 kW και 11 kW.