Στις αρχές του 2020 θα κυκλοφορήσει στην αγορά η έκδοση παραγωγής το Volkswagen I.D. concept, με τον Klaus Bischoff, επικεφαλής σχεδιασμού της γερμανικής εταιρίας, να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως το μοντέλο θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το πρωτότυπο που είδαμε στην έκθεση του Παρισιού το 2016. Όπως δήλωσε:

Οι αναλογίες, τα σχεδιαστικά στοιχεία και το μέγεθος των ζαντών είναι τα ίδια με του πρωτότυπου. Ωστόσο λόγω κανονισμών θα αντικαταστήσουμε τις κάμερες με κανονικούς καθρέπτες, ενώ οι ηλεκτρικές χειρολαβές στις πόρτες θα αντικατασταθούν με συμβατικές λόγω κόστους.

Η παραγωγή του I.D hatchback, που θα έχει το μέγεθος του Golf, αλλά θα προσφέρει χώρους παρόμοιους με του Passat, θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2019. Η Volkswagen θέλει το μέλλον της να είναι ηλεκτρικό και από το 2020 και μετά θα βγάλει στην αγορά 5 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα κατασκευάζονται πάνω στην MEB πλατφόρμα. Στόχος της είναι να πουλά 1 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως από το 2025, και γι’αυτό το λόγο δημιούργησε τμήμα για τα μελλοντικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η VW έχει δηλώσει πως θα καταργήσει το e-Golf όταν βγει στην αγορά το I.D.

Η νέα πλατφόρμα σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά της μοντέλα που χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων- λιθίου, με το VW I.D Concept να έχει αυτονομία 600 χλμ. Αυτό διέθετε έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 170 ίππων (125 kW), με την εταιρία να μην αποκαλύπτει τη χωρητικότητα των μπαταριών του, αλλά να αναφέρει ότι όταν το αυτοκίνητο θα περάσει στην παραγωγή, θα πωλείται με πολλαπλά πακέτα μπαταριών, κατά τα πρότυπα της Tesla, με αυτονομία που θα ξεκινάει από τα 400 χιλιόμετρα μέχρι τα 600 χιλιόμετρα για την κορυφαία έκδοση.

Πόσο θα κοστίζουν όμως τα μοντέλα αυτά; Η VW έχει δηλώσει πως θα έχουν παρόμοια τιμή με τα συμβατικά της μοντέλα, με τον Thomas Sedran, ο επικεφαλής στρατηγικής της εταιρίας να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως το I.D θα είναι φθηνότερο από το Tesla Model 3 κατά περίπου 7.000 με 8.000 δολάρια στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει πως θα κοστίζει λιγότερο από 27.000 – 28.000 δολάρια χωρίς τις κρατικές επιχορηγήσεις, ενώ στην Ευρώπη το μοντέλο θα κοστίζει κάτω από τις 30.000 ευρώ. Ο Sedran προβλέπει επίσης πως στα επόμενα χρόνια το κόστος των μπαταριών θα μειωθεί περίπου στα 100 ευρώ ανά kWh, όταν σήμερα η τιμή αυτή ανέρχεται στα 150-200 ευρώ ανά kWh.

Το VW Group θα βγάλει στην αγορά περισσότερα από 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025, ώστε να πουλά 2-3 εκατ. αυτοκίνητα, νούμερο που θα ισοδυναμεί με περίπου 20-25% των συνολικών πωλήσεών της ετησίως, με τον γερμανικό κολοσσό να συνεχίζει να επενδύει στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, μιας και όπως υπολογίζει, έως το 2030, τα 2/3 των πωλήσεών του θα είναι από μοντέλα που θα φορούν συμβατικούς κινητήρες.