Στα τέλη του 2018 αποχώρησαν από την Scuderia Ferrari οι Daniil Kvyat και Antonio Giovinazzi για να γίνουν κύριοι οδηγοί των Toro Rosso και Sauber αντίστοιχα, και να τρέξουν στο πρωτάθλημα που ξεκινά σε 67 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι η ιταλική ομάδα έμεινε χωρίς τρίτο οδηγό, που θα βοηθάει τους Sebastian Vettel και Charles Leclerc στο στήσιμο και την εξέλιξη του μονοθεσίου κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Πριν λίγα λεπτά, όμως, έγινε γνωστό ότι ο πρώην προστατευόμενος οδηγός της Mercedes, Pascal Wehrlein, θα συνεργαστεί με την ομάδα της Formula 1 της Ferrari αυτή τη σεζόν σε ρόλο οδηγού εξέλιξης. Ο Wehrlein έτρεξε δύο χρόνια στη F1, το 2016 με τη Manor και το 2017 με τη Sauber, με την Mercedes να σταματά την μακροχρόνια υποστήριξη της στο πρόσωπο του στο τέλος του περασμένου έτους.

Ο 24-χρονος Γερμανός θα κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα της Formula E αυτό το Σαββατοκύριακο με την ομάδα της Mahindra, και το 2019 θα συνδυάσει τις αγωνιστικές του δεσμεύσεις στο πρωτάθλημα των ηλεκτρικών μονοθέσιων με τις εργασίες του στο προσομοιωτή της Ferrari.

Η Ferrari εξετάζει να έχει και έναν δεύτερο οδηγό ανάπτυξης.