Η Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα πως θα επενδύσει 700 εκατ. ευρώ προκειμένου να επεκτείνει το εργοστάσιο της στην στη πόλη Τσαττανούγκα του Τενεσί των ΗΠΑ, ώστε εκεί να κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην MEB πλατφόρμα.

Το εργοστάσιο θα δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας και θα ξεκινήσει την λειτουργία του το 2022. Ο CEO της Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Οι Η.Π.Α. είναι μια από τις σημαντικότερες τοποθεσίες για εμάς και η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Τσαττανούγκα αποτελεί βασικό κομμάτι της στρατηγικής μας ανάπτυξης στη Βόρειο Αμερική.

Η ομάδα διαχείρισης, με επικεφαλής τον Scott Keogh, δεσμεύεται να συνεχίσει να αυξάνει το μερίδιο αγοράς μας τα επόμενα χρόνια. Μαζί με τις συνεχιζόμενες επενδύσεις μας και την αύξηση της τοπικής παραγωγής, ενισχύουμε τα θεμέλια για μια βιώσιμη ανάπτυξη του εμπορικού σήματος της Volkswagen στις ΗΠΑ.

Το πρώτο μοντέλο που θα κατασκευάζει το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα είναι η έκδοση παραγωγής του ID Crozz, ενώ θα ακολουθήσει και η έκδοση παραγωγής του ID Buzz. H εταιρία θέλει μέχρι το 2025 να πουλά 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά μοντέλα ετησίως, μιας και θα προσφέρει στην αγορά περισσότερα από 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Η παγκόσμια παραγωγής του θα ξεκινήσει προς τα τέλη του έτους στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Zwickau της Γερμανίας, το οποίο θα είναι και το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. H Volkswagen θα κατασκευάζει επίσης ηλεκτρικά μοντέλα σε δύο εργοστάσιά της στη Κίνα (Anting και Foshan) από το 2020, ενώ από το 2022 θα τα κατασκευάζει και στα εργοστάσιά της σε Έμντεν, Ανόβερο, Δρέσδη (Γερμανία) και στο Μλάντα Μπολσελάφ της Τσεχίας.