Οι δικηγόροι του Carlos Ghosn κατέθεσαν ακόμη μια αίτηση αποφυλάκισης του πελάτη τους, τονίζοντας πως ο Ghosn είναι πρόθυμος να φορέσει ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι στον αστράγαλο και να προσλάβει φρουρούς για να τον παρακολουθούν.

Ο Ghosn είναι επίσης πρόθυμος να παραμείνει στο Τόκιο, όπου έχει μισθώσει ένα διαμέρισμα και να προσφέρει τις μετοχές που κατέχει στη Nissan ως εξασφάλιση. Μια νέα ακρόαση για την εγγύησή του έχει οριστεί για τη Δευτέρα, αφότου προηγούμενη αίτηση του απορρίφθηκε με δικαιολογία ανησυχίες ότι θα μπορούσε να φύγει από τη χώρα.

Η απελευθέρωσή του θα επέτρεπε στον Ghosn να συναντάται συχνότερα με τους δικηγόρους του και να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου της Renault, όπου παραμένει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, εν μέσω αιτημάτων για την απομάκρυνσή του και πιθανών κινήσεων για αναδιάρθρωση της συνεργασίας με τη Nissan.

Καθώς η σύλληψή του στις 19 Νοεμβρίου συνεχίζει να ρίχνει σύννεφα πάνω από την τρισδιάστατη συμμαχία της Nissan με τη Renault και τη Mitsubishi, η Nissan δήλωσε ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να συζητηθεί η αναθεώρηση των κεφαλαιακών δεσμών των εταίρων. “Δεν είμαστε σε θέση για τέτοιες συζητήσεις”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Hiroto Saikawa, σε δημοσιογράφους.