Τον Μάιο του περασμένου έτους, μια 46-χρονη γυναίκα από την πόλη Mukilteo, της Washington, μπήκε σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Edmonds για να αγοράσει ένα Honda Pilot. Το κόστος του ήταν 40.000 δολάρια, με τη γυναίκα να κόβει μια ισόποση επιταγή από την εταιρία της Draco Inc. Μια εβδομάδα αργότερα, όταν η αντιπροσωπεία προσπάθησε να καταθέσει την επιταγή, “χτύπησε” στο σύστημα της τράπεζας λόγω ανεπαρκών κεφαλαίων.

Κάτι το οποίο ήταν φυσικό να γίνει, δεδομένου ότι ο τραπεζικός λογαριασμός είχε ανοίξει μόλις μια εβδομάδα πριν από την αγορά του αυτοκινήτου και είχε μέσα μόλις 10 δολάρια. Στην πραγματικότητα, μετά την χρέωση της τράπεζας στη γυναίκα που έκοψε την επιταγή, ο λογαριασμός ήταν στο κόκκινο για 26 δολάρια. Ο αντιπρόσωπος ενημέρωσε την αστυνομία για το περιστατικό, και η αστυνομία άρχισε την έρευνα. Τον Ιούλιο, οι αξιωματικοί εντόπισαν την γυναίκα σε μια εκκλησία, που συνήθιζε να κάνει εθελοντικό έργο.

Σύμφωνα με την πηγή, η γυναίκα παραδέχτηκε ότι έκοψε την επιταγή για να πληρώσει το αυτοκίνητο, αλλά δήλωσε ότι περίμενε μια τραπεζική μεταφορά η οποία θα κάλυπτε τη διαφορά. Η ίδια είπε ότι είχε χρήματα να πληρώσει για το αυτοκίνητο, με την αστυνομία να της διαβάζει τα δικαιώματά της και να της δείχνει τα τραπεζικά αρχεία. Σε αυτά απάντησε ότι τα χρήματα μάλλον ήταν στον άλλο λογαριασμό της και ότι θα προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα ως απόδειξη, κάτι που δεν το έκανε ποτέ. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με κρατικά αρχεία η άδεια της επιχείρησής της έχει λήξει και η Draco, Inc. έχει παύσει να υφίσταται.

Τον Δεκέμβριο, κατηγορήθηκε επίσημα για κλοπή πρώτου βαθμού, με την πηγή να μην αναφέρει αν η γυναίκα επέστρεψε το αυτοκίνητο μόνη της στον αντιπρόσωπο ή αν οι αξιωματικοί έπρεπε να επέμβουν για αυτό. Κατά την πρώτη ακρόασή της, η γυναίκα δήλωσε αθώα, με την δίκη να συνεχίζεται.