Τι περιμένουμε από την Tesla το 2019

Σχετικά άρθρα

Η Tesla παρουσίασε κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο και ο Elon Musk ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός για το τι να περιμένουμε από την εταιρία του εντός του 2019.

Model 3

Σήμερα η Tesla κατασκευάζει περί τα 5.000 Model 3 ανά εβδομάδα. Στόχος του Musk είναι μέσα στο 2019 να κατασκευάζει 7.000 Model 3 ανά εβδομάδα, στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Freemont, χωρίς στο νούμερο αυτό να συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή των Model 3 που θα γίνεται στο νέο Gigafactory εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη.

Οι παραδόσεις του Model 3 στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν μέσα στον Φεβρουάριο.

Gigafactory Κίνα

Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του έτους και εκεί θα κατασκευάζονται τόσο τα Model 3 όσο και τα Model Y. Η παραγωγή του συγκεκριμένου εργοστασίου θα αφορά μόνο την αγορά της Κίνας. Μάλιστα ο Musk είπε πως το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα κατασκευάζει μόνο ορισμένες εκδόσεις του Model 3, με τα Model 3 AWD και Model 3 Perfornance να κατασκευάζονται μόνο στο εργοστάσιο της Tesla στο Freemont.

Η συνολική παραγωγή του Model 3 και στα δύο εργοστάσια της Tesla, θα φτάσει τις 10.000 μονάδες ανά εβδομάδα μέχρι το τέλος του 2019.

Το εργοστάσιο θα συμβάλει στον διπλασιασμό του όγκου παραγωγής των αυτοκινήτων της Tesla παγκοσμίως, μιας και θα έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 500.000 αυτοκινήτων. Η κατασκευή του αναμένεται να κοστίσει στην Tesla περί τα 2 δισ. δολάρια.

Η παραγωγή αυτοκινήτων της Tesla στην Κίνα αναμένεται να ρίξει το κόστος παραγωγής, εξαιτίας των δασμών και της θαλάσσιας μεταφοράς.

Model Y

Το Model Y, η crossover έκδοση του Model 3, θα παρουσιαστεί εντός του έτους, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από τα τέλη του 2020, με τον Musk να δηλώνει πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την παραγωγή του, μιας και το 75% των εξαρτημάτων του είναι ίδια με αυτά του Model 3. Συγκεκριμένα είπε:

Νομίζω ότι το Model Υ θα είναι μια επανάσταση ως τον τρόπο κατασκευής. Θα είναι, νομίζω, απίστευτο από κατασκευαστική άποψη, επειδή δεν θέλουμε να περάσουμε ξανά ότι περάσαμε με το Model 3.

Το Model Y θα έχει πολύ λιγότερα καλώδια σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της Tesla. Συγκεκριμένα, το Model S έχει καλώδια που καλύπτουν 3 χιλιόμετρα, το Model 3 καλώδια μήκους 1,52 χλμ, ενώ το Model Y θα έχει μόλις 100 μέτρα καλωδίων. Η τεράστια αυτή μείωση χρήσης καλωδίων θα καταστεί δυνατή χάρη στα νέα ηλεκτρικά συστήματα που χρησιμοποιούν διαφορετική τάση και στον νέο εξοπλισμό μετάδοσης. Το Model Y θα κατασκευάζεται στην πλατφόρμα του Model 3.

Κέρδη, κέρδη, κέρδη

Ο Musk αναμένει πως η Tesla θα παρουσιάσει κέρδη σε όλα τα τρίμηνα του 2019.

Pickup, Semi και Roadster

H Tesla ενδεχομένως να παρουσιάσει το pickup της μέσα στο καλοκαίρι, ενώ η παραγωγή των Semi και Roadster αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...