Πριν έναν μήνα, η Ferrari ανακοίνωσε ότι ο Pascal Wehrlein θα αναλάβει ρόλο οδηγού εξέλιξης του νέου μονοθεσίου της, και πριν λίγα λεπτά η ιταλική ομάδα έκανε γνωστό ότι και ο Brendon Hartley γίνεται μέλος της Scuderia. Ο 29-χρονος Νεοζηλανδός θα εργαστεί πάνω στον προσομοιωτή της ιταλικής ομάδας και θα είναι μέλος τεσσάρων οδηγών για αυτή τη δουλειά στη Ferrari, τρεις από τους οποίους θα είναι καινούργιοι στο πρόγραμμα.

Όπως γνωρίζεις, στα τέλη του 2018 αποχώρησαν από την Scuderia Ferrari οι Daniil Kvyat και Antonio Giovinazzi για να γίνουν κύριοι οδηγοί των Toro Rosso και Sauber αντίστοιχα, και να τρέξουν στο πρωτάθλημα που ξεκινά σε 40 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι η ιταλική ομάδα έμεινε χωρίς οδηγούς που θα βοηθήσουν τους Sebastian Vettel και Charles Leclerc στο στήσιμο και την εξέλιξη του μονοθεσίου κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Να θυμίσω, ο Brendon Hartley έμεινε χωρίς θέση για το 2019, καθώς στην Toro Rosso θα τρέχουν οι Daniil Kvyat και Alexander Albon. Ακόμα, ο Hartley έχει νικήσει τον αγώνα των 24 ωρών του Le Mans, ενώ έχει κατακτήσει και το πρωτάθλημα αντοχής με την Porsche.