Οι πρώτες spy φωτογραφίες του BMW iNext

Σχετικά άρθρα

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του iNext, της έκδοσης παραγωγής του Vision iNext concept που θα κυκλοφορήσει το 2020. Το μοντέλο βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα της γερμανικής εταιρίας, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με plug-in υβριδικούς κινητήρες, αλλά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στην BMW να γίνει πιο ευέλικτη με τα μελλοντικά της μοντέλα, αλλά και να κατασκευάζει στην ίδια γραμμή παραγωγής, μοντέλα με διαφορετικά συστήματα κίνησης. Στη νέα πλατφόρμα θα μπορούν να κατασκευαστούν μοντέλα στο μέγεθος της Σειράς 3 και μεγαλύτερα, ενώ μπορεί να υποστηρίζει μέχρι και μοντέλα στα οποία ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος. Η BMW θέλει να κατασκευάζει όλα τα μελλοντικά της μοντέλα σε δύο μόνο πλατφόρμες, μια για τα προσθιοκίνητα μοντέλα της και μια για τα πισωκίνητα και τεττρακίνητα μοντέλα της.

Το iNext θα γίνει ένα από τα πρώτα μοντέλα της BMW που θα εξοπλίζεται με τη νέα γενιά ηλεκτροκινητήρων της, οι οποίοι έχουν πιο συμπαγείς διαστάσεις, μιας και σε ένα μόνο μπλοκ θα ενσωματώνουν τον ηλεκτροκινητήρα, το σύστημα μετάδοσης και τα ηλεκτρονικά υποσυστήματα, όντας ένα ενιαίο σύστημα.

Οι νέοι ηλεκτροκινητήρες εκτός από μικρότερες διαστάσεις, θα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις, ενώ συνάμα θα κοστίζουν λιγότερο. Η BMW θα συνδυάσει του νέους ηλεκτροκινητήρες της με τη νέα γενιά μπαταριών, έτσι ώστε τα νέα της αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα να προσφέρουν αυτονομία έως και 700 χλμ ανά φόρτιση, ενώ τα plug-in υβριδικά έως και 100 χλμ.

Στόχος της BMW είναι έως το 2025 να προσφέρει στην αγορά 12 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και 13 plug-in υβριδικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...