Η Williams FW14B είναι ένα από τα πιο θρυλικά μονοθέσια στην ιστορία της F1. Σχεδιασμένο από τον Adrian Newey συνέβαλε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για την ομάδα της Williams το 1992, ενώ με αυτό ο Nigel Mansell πήρε το μοναδικό του πρωτάθλημα την ίδια χρονιά.

Η κυριαρχία του ήταν καθολική, καθώς ο Nigel Mansell είχε μαζέψει 108 βαθμούς (με το παλιό σύστημα βαθμολόγησης), και ο δεύτερος Riccardo Patrese, που έτρεχε και αυτός με Williams, είχε μαζέψει μόλις 56 βαθμούς, ενώ τρίτος ήταν ο Michael Schumacher με 53 βαθμούς.

Στην δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Goodwood Festival of Speed, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, θα βγει στο σφυρί το συγκεκριμένο μονοθέσιο του Mansell, το οποίο έτρεξε στους 13 από τους 16 αγώνες της χρονιάς του 1992. Αυτό έχει αριθμό πλαισίου #8, και ο Βρετανός οδηγός έτρεξε μαζί του σε 7 αγώνες, νικώντας τους 5 εξ’αυτών και κατακτώντας μια δεύτερη θέση. Τους υπόλοιπους 6 αγώνες έτρεξε ο Patrese.

Ο οίκος δεν αναφέρει μια εκτιμώμενη τιμή πώλησης, αλλά δεν θα μου κάνει καμία έκπληξη αν η Williams FW14B αλλάξει χέρια σε μια τιμή περίπου £3 εκατομμυρίων.