Η Nissan δεν δέχεται τον νέο CEO της Renault

Σχετικά άρθρα

Στις 24 Ιανουαρίου, το διοικητικό συμβούλιο της Renault ψήφισε τον Jean-Dominique Senard ως τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει τον Carlos Ghosn στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην γαλλική εταιρία. Ο Senard έπρεπε να παραιτηθεί από CEO της Michelin για να δεχτεί αυτή τη θέση, αλλά σύμφωνα με το Bloomberg, τα στελέχη της Nissan δεν διατίθενται να στηρίξουν τη νέα επιλογή της Renault.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε δώσει στους Ιάπωνες το ελεύθερο να επιλέξουν τον νέο πρόεδρο της συμμαχίας, με την Renault να επιλέγει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο. Η Renault πρότεινε τον Jean-Dominique Senard για CEO, όμως θέλει παράλληλα να τον δουν και στη θέση του προέδρου της συμμαχίας, άρα να είναι πρόεδρος και στη Nissan.

Το ΔΣ της Nissan αναμένει την τελική απόφαση της επιτροπής που έχει ορίσει το γαλλικό κράτος σχετικά με την υπόθεση του Ghosn, αλλά πηγές αναφέρουν ότι η Nissan δεν είναι πλέον πρόθυμη να μοιραστεί έναν πρόεδρο με τη Renault, κάτι που δείχνει την ύπαρξη διαμάχης μεταξύ Renault και Nissan.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιαπωνικό Τύπο, η εξέλιξη αυτή ήχησε άσχημα στα αυτιά του Emmanuel Macron και στη γαλλική κυβέρνηση, με τον πρώτο να θίγει το θέμα στον Shinzo Abe, τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό. Αυτό, όμως, δεν επιβεβαιώνεται από τη γαλλική προεδρία.

Να θυμίσω, ότι το γαλλικό κράτος διαθέτει ποσοστό 15% των μετοχών της Renault, όντας από τους μεγαλομετόχους και έχει δικαίωμα ψήφου. Αυτό φυσικά επηρεάζει τις όποιες αποφάσεις τόσο για τη Renault, όσο και για τις άλλες δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες και μέλη της συμμαχίας (Nissan και Mitsubishi). Από την πλευρά της, η Renault κατέχει το 43,4% των μετοχών µε δικαίωμα ψήφου της Nissan, ενώ η τελευταία κατέχει μόλις το 15% των μετοχών της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...