Η Nissan ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής του Qashqai στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, καθώς ξεκινάει και η εμπορική διάθεση του best-selling crossover της στη ρωσική αγορά. Η ανακοίνωση έρχεται λίγους μήνες μετά την έναρξης της παραγωγής του ανανεωμένου X-Trail, και πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2018.

Το Qashqai που κατασκευάζεται στη Ρωσία διαθέτει τις απαραίτητες αλλαγές για να καλύψουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις των Ρώσων καταναλωτών. Έτσι, το Qashqai για τη ρωσική αγορά έχει βελτιωμένη μόνωση και πιο άνετη ανάρτηση, όντας καλύτερα εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τις συνθήκες της χώρας και τους έντονους χειμώνες.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Nissan και η Groupe Hasnaoui ανακοίνωσαν ότι επενδύσουν συνολικά 160 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός νέου εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων της Nissan στην Αλγερία, ώστε να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών στη χώρα και την Αφρική.

Οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν μια κοινή επιχείρηση (joint venture) τις επόμενες εβδομάδες, έχοντας λάβει έγκριση από την κυβέρνηση της Αλγερίας στις 6 Δεκεμβρίου 2018. Η μονάδα θα έχει την ικανότητα να κατασκευάζει 63.500 επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα ετησίως και θα παράγει διάφορα μοντέλα. Λεπτομέρειες για το ποια θα είναι αυτά θα ανακοινωθούν αργότερα.

Το εργοστάσιο αυτοκινήτων Nissan αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 1.800 θέσεις εργασίας στην Αλγερία και αρκετές ακόμα στην αλυσίδα εφοδιασμού. Οι ομάδες της Nissan από την Ιαπωνία θα συνεργαστούν με προμηθευτές στη χώρα για να αναπτύξουν την τοπική βιομηχανία εξαρτημάτων μέσω τεχνικής υποστήριξης, κατάρτισης και ανταλλαγής δεξιοτήτων.