Η κορεάτικη εταιρία παρουσίασε σήμερα στη Κορέα το ολοκαίνουριο Korando, το οποίο θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση Γενεύης, σε ακριβώς δύο εβδομάδες. Το νέο μεσαίο SUV της SsangYong  είναι αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς, με την τέταρτη γενιά του να βασίζεται στην πλατφόρμα των Tivoli και XLV.

Εμφανισιακά, το Korando αντλεί στοιχεία από το e-SIV Concept και μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρίας. Διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό, με τα έντονα νεύρα στο αμάξωμα να μειώνουν οπτικά τον όγκο του και να του δίνουν ένα πιο δυναμικό σχήμα. Ακόμα, μεγάλη είναι και η μάσκα, ενώ τα μεγάλα εμπρός φωτιστικά σώματα τονίζουν την επιθετική στάση του. Το ίδιο μοτίβο ακολουθείται και το πίσω μέρος, με τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα.

Περνώντας στο εσωτερικό, η κεντρική κονσόλα υιοθετεί το Blaze Cockpit της εταιρείας, με την κεντρικά τοποθετημένη οθόνη του συστήματος multimedia να είναι 10,25 ιντσών, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 9 ιντσών,με τον σχεδιασμός του ταμπλό να έχει μειώσει τους διακόπτες. Σύμφωνα με την εταιρία, ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 551 λίτρα, ενώ η πόρτα του είναι -προαιρετικά- ηλεκτρική ανοιγόμενη.

Μηχανικά, χάρη στη νέα πλατφόρμα, η τέταρτη γενιά του SsangYong Korando θα μπορεί να κινείται και με τον turbo πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρων του Tivoli, όταν η προηγούμενη γενιά του προσφερόταν αποκλειστικά με 2,0-λιτρο κινητήρα.

Τέλος, το Korando διαθέτει το πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού της SsangYong, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενεργό cruise control, αυτόματο φρενάρισμα και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας.

Εκτός από το νέο Korando, η Ssangyong θα φέρει στη Γενεύη και το νέο της pickup, το οποίο θα βασίζεται στο πάτωμα του νέου Rexton.