Πρώτες δοκιμές Βαρκελώνης 2019: Ημέρα 1η

Σχετικά άρθρα

Η δράση στη Formula 1 επιτέλους ξεκίνησε σήμερα, με την πρώτη από τις οκτώ ημέρες των χειμερινών δοκιμών να ολοκληρώνεται στην πίστα της Βαρκελώνης. Οι ομάδες έβαλαν για πρώτη φορά τα μονοθέσιά τους στην πίστα, εκτός της Williams, και έκαναν τα πρώτα χλμ. στην ισπανική άσφαλτο, προκειμένου αρχικά να ελέγχουν αν όλα λειτουργούν σύμφωνα με το σχέδιο και στη συνέχεια να εντοπίσουν αρχικά προβλήματα.

Ο Sebastian Vettel είχε μια εξαιρετική, ικανοποιητική και απροβλημάτιστη ημέρα στο cockpit της SF90, τερματίζοντας άνετα στην κορυφή του πίνακα, αν και οι χρόνοι στις δοκιμές δεν έχουν την παραμικρή σημασία. Ο ταχύτερος γύρος του Vettel ήταν στο 1:18,161 και τον έκανε λίγο πριν από το μεσημεριανό διάλειμμα, κάτι που τον καθιστούσε έναν από τους δύο οδηγούς που έσπασε το 1:19. στην πίστα της Βαρκελώνης. Ταυτόχρονα, ήταν ο οδηγός με τους περισσότερους γύρους, καθώς οι 169 που έγραψε, ισοδυναμούν με την απόσταση που διανύουν σε δυόμιση αγώνες. Το μόνο περιστατικό για τον Γερμανό ήταν ένα μικρό τετ-α-κε στο τελευταίο σικέιν της πίστας.

Ο Carlos Sainz έγραψε τον δεύτερο χρόνο της ημέρας, ολοκληρώνοντας με την MCL34 119 γύρους, κάτι που πρέπει να έφερε πολλά χαμόγελα στο στρατόπεδο της McLaren. Ακόμα μια έκπληξη της ημέρας ήταν ο Romain Grosjean, όντας τρίτος με το νέο μονοθέσιο της Haas.

Η σημερινή, πρώτη ημέρα από τις τέσσερις, ήταν θετική για τον Max Verstappen στο πρώτο του τεστ με την Red Bull, έχοντας στην πλάτη του το power unit της Honda. Ο Ολλανδός έγραψε 128 γύρους, κάνοντας τον τέταρτο χρόνο και θα παραδώσει την RB15 του στον Pierre Gasly για την πρώτη αγωνιστική εμπειρία του με τους “ταύρους”. Ο Verstappen ολοκλήρωσε την ημέρα μπροστά από την Alfa Romeo C38 του Kimi Raikkonen Sauber, ο οποίος είχε μια έξοδο στα χαλίκια μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη των δοκιμών.

Ο Lewis Hamilton και ο Daniel Ricciardo κάθισαν στα μονοθέσια της Mercedes και της Renault αντίστοιχα, μέχρι το μεσημεριανό διάλειμμα, καθώς μετά παρέδωσαν την W10 και την RS19 στους Valteri Bottas και Nico Hulkenberg.

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν αύριο και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να βγάζουμε ακόμα συμπεράσματα για την ιεραρχία των μονοθεσίων.

Τα highligts της 1ης ημέρας

Φωτογραφίες

Διάβασε ακόμα

Το πρόγραμμα των οδηγών για τις δοκιμές στην Βαρκελώνη

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr