Πρώτες δοκιμές Βαρκελώνης 2019: Ημέρα 2η

Σχετικά άρθρα

Οι δοκιμές στο Circuit de Barcelona-Catalunya συνεχίζονται, με τις ομάδες να βρίσκονται αντιμέτωπες με χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι το μεσημέρι, αλλά τουλάχιστον υπήρχε ηλιοφάνεια όλη την ημέρα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Charles Leclerc στην πρώτη του ημέρα ως επίσημος οδηγός της Scuderia Ferrari συνέχισε αυτό που έκανε χθες ο team-mate του, Sebastian Vettel. Πιο συγκεκριμένα, ο 21-χρνος Μονεγάσκος έγραψε τους περισσότερους γύρους (σύνολο 157), όντας ταυτόχρονα ο ταχύτερος από όλους τους οδηγούς που έτρεξαν σήμερα, με χρόνο 1:18,246, μόλις ένα δέκατο πιο αργός από τον Vettel.

Ο Leclerc ήταν σχεδόν τρία δέκατα πιο γρήγορος από οποιονδήποτε άλλον, κάνοντας το ταχύτερο πέρασμα του λίγο πριν το μεσημεριανό διάλειμμα. Η ομάδα τερμάτισε ταχύτερα για τη δεύτερη μέρα. Πίσω του βρέθηκε ξανά μια McLaren, αυτή του Lando Norris, όντας μόλις 0,306 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον ρυθμό του Leclerc, ενώ ο Kevin Magnussen της Haas είχε μια ακόμα θετική μέρα για την αμερικάνικη ομάδα, όντας ο τρίτος γρηγορότερος, όπως έκανε και ο Romain Grosjean χθες.

Ωστόσο, ο Δανός είχε ένα παράξενο χτύπημα και είδε τον Pietro Fittipaldi να τον αντικαθιστά στο τέλος της ημέρας, με τον Haas να αναφέρει ότι υπήρχε ένα θέμα στο κάθισμα του Magnussen. Ο Alexander Albon με την Toro Rosso ξεκίνησε την ημέρα με μια έξοδο, αλλά η πρώτη του ημέρα στην Formula 1 έληξε με ένα ενθαρρυντικό χρόνο και ρυθμό για την ιταλική ομάδα, όντας μπροστά από την Alfa Romeo του Antonio Giovinazzi.

Το απόγευμα, ο Pierre Gasly είχε μια έξοδο στην στροφή 13 και κατέστρεψε την πίσω αεροτομή της Red Bull RB15, ενώ ο Daniel Ricciardo είχε επίσης προβλήματα με την πίσω αεροτομή, καθώς το επάνω στοιχείο της πτέρυγας της Renault R.S.19 κατέρρευσε λίγο πριν το τέλος της μεγάλης ευθείας της πίστας της Βαρκελώνης, κάτι που τον οδήγησε σε έξοδο. Ο Αυστραλός ήταν τυχερός και απέφυγε τις μπαριέρες, με τον team-mate του, Nico Hulkenberg, να αναλαμβάνει δράση το απόγευμα, αλλά να προσπαθεί να κερδίσει τον χαμένο χρόνο της πρωινής περιόδου.

Τα highlights της ημέρας

Χρόνοι ημέρας

Φωτογραφίες

Διάβασε ακόμα

Το πρόγραμμα των οδηγών για τις δοκιμές στην Βαρκελώνη

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα