Πρώτες δοκιμές Βαρκελώνης 2019: Ημέρα 3η

Σχετικά άρθρα

Δεν έγινε το “χατ-τρικ” για την Ferrari, καθώς στην κορυφή του πίνακα των χρόνων την τρίτη ημέρα των πρώτων χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης βρέθηκε ο πρώην οδηγός ανάπτυξης των Ιταλών και νυν πρώτος οδηγός της Toro Rosso, Daniil Kvyat. Ο 24-χρονος Ρώσος έκανε τον ταχύτερο χρόνο, ενώ παράλληλα -μαζί με τον Raikkonen- έσπασε το φράγμα του 78 δευτ., καθώς μόλις 15 λεπτά πριν την λήξη της περιόδου κατάφερε να γράψει 1:17.704.

Ο συγκεκριμένος χρόνος του Kvyat έκλεψε τα πρωτεία από τον Kimi Raikkonen, ο οποίος βρισκόταν στην κορυφή των χρόνων για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, καθώς λίγο πριν το μεσημεριανό διάλειμμα έγραψε με την Alfa Romeo του χρόνο 1:17.762. Τόσο ο Kvyat, όσο και ο Raikkonen μαζί με τον Vettel έγραψαν για ακόμα μια ημέρα πάρα πολλούς γύρους, δείχνοντας ότι τα power-units των Honda και Ferrari δεν έχουν θέματα αξιοπιστίας.

Τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου πιο πίσω από τον Φιλανδό, ήταν η Renault του Daniel Ricciardo, o οποίος έγραψε χρόνο 1:18.164. Ο Sebastian Vettel έμεινε τέταρτος σήμερα σχεδόν 6,5 δέκατα πίσω από τον πρώτο, για να τον ακολουθήσει ο Max Verstappen, ο οποίος διένυσε την απόσταση σχεδόν δύο αγώνων.

Εν τω μεταξύ, η FW42 πάτησε για πρώτη φορά πίστα αμέσως μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, με την Williams να μην είχε σκοπό να γράψει πολλούς γύρους, καθώς επικεντρώθηκε στο να βεβαιωθεί ότι όλα τα συστήματα του μονοθεσίου λειτουργούν σωστά. Έτσι, ο George Russell έκανε μόλις 23 γύρους και με χρόνο 1:25.624 ήταν αρκετά μακριά από τους χρόνους των υπόλοιπων ομάδων.

Στην 3η ημέρα βγήκε τρεις φορές η κόκκινη σημαία, όπου όλες προκλήθηκαν από τα μονοθέσια της Haas, και τουλάχιστον δύο από τις τρεις ήταν για τον ίδιο λόγο. Σύμφωνα με την αμερικανική ομάδα, υπήρξε ένα πρόβλημα στο πηνίο ανάφλεξης, που διέκοψε τη διαδικασία του Pietro Fittipaldi και του Romain Grosjean. Υπήρξαν όμως καλά νέα για την ομάδα, καθώς ο Kevin Magnussen θα τρέξει αύριο Πέμπτη απόγευμα, μιας και η ομάδα βρήκε έναν τρόπο να λύσει το θέμα του headrest που είχε ο Δανός χθες και τον ανάγκασε να σταματήσει και να δώσει τη θέση του στον Fittipaldi στο μέσο της δεύτερης ημέρας.

Η Mercedes διατήρησε για ακόμα μια ημέρα δοκιμών χαμηλό προφίλ, καθώς οι Hamilton και Bottas σημείωσαν χρόνους κοντά στο κάτω μέρος του πίνακα, με τον πρώτο να παραδέχεται ότι η Ferrari φαίνεται να έχει πολύ καλό μονοθέσιο, αλλά δεν ανησυχούν για το ρυθμό τους.

Τα highlights της ημέρας

Χρόνοι ημέρας

Φωτογραφίες

Διάβασε ακόμα

Το πρόγραμμα των οδηγών για τις δοκιμές στην Βαρκελώνη

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα