Ο Junichiro Hironaka ο νέος επικεφαλής δικηγόρος του Carlos Ghosn με ψευδώνυμο “The Razor” (το ξυράφι), χθες προχώρησε στη πρώτη του ενημέρωση, κατηγορώντας την Nissan, υποστηρίζοντας πως ο Ghosn είναι αθώος και πως είναι θύμα εταιρικής μηχανορραφίας.

Ο Hironaka είπε πως η υπόθεση του Ghosn πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εσωτερικό ζήτημα της Nissan και έτσι ο πελάτης του πρέπει να αποφυλακιστεί. Να σημειωθεί πως ο Ghosn παραμένει προφυλακισμένος από τις 19 Νοεμβρίου του 2018, έχει ήδη χάσει δύο αιτήματα για απελευθέρωση με εγγύηση και αντιμετωπίζει έως και 10 χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστεί.

Ο Ghosn βαρύνεται με τρεις κατηγορίες για απιστία και υποβολή εσφαλμένων στοιχείων για τα εισοδήματά του από μισθούς του. Αντιμετωπίζοντας ένα ιαπωνικό νομικό σύστημα με ποσοστό ποινής 97%, ο Ghosn αναδιαμόρφωσε την ομάδα του την περασμένη εβδομάδα. Αντικατέστησε μια ομάδα με επικεφαλής τον πρώην τοπικό εισαγγελέα Motonari Otsuru, με μια καινούρια, με επικεφαλής τον Junichiro Hironaka, ο οποίος είναι γνωστός για τις επιθετικές τακτικές υπεράσπισης των υψηλού προφίλ πελατών του.

Ο Hironaka είναι ένας δικηγόρος με ιστορία αμφισβήτησης του ιαπωνικού νομικού κόσμου, ενώ έχει καταφέρει να απαλλάξει αρκετούς “υψηλού προφίλ” πελάτες του, από τις βαριές κατηγορίες που αντιμετώπιζαν. Η νέα ομάδα του Ghosn μπορεί να διερευνήσει αρκετά νομικά επιχειρήματα για να δυσφημίσει την υπόθεση του κράτους τόσο στο δικαστήριο όσο και στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες στην Ιαπωνία.