Η PSA ανακοίνωσε πως το νέο Opel Mokka X θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της στο Πουασί της Γαλλίας. Το μοντέλο θα βασίζεται την CMP πλατφόρμα της PSA, την ίδια που χρησιμοποιεί τόσο το νέο Peugeot 208 όσο και το DS3 Crossback τα οποία θα κατασκευάζονται και αυτά στο Πουασί.

Το Mokka X θα μεγαλώσει σε μήκος κατά περίπου 30 χιλιοστά, προσφέροντας περισσότερους χώρους στους επιβάτες, έτσι ώστε να τοποθετηθεί πάνω από το Crossland X.

Κίνηση θα παίρνει από τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ θα υπάρχει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που αναμένεται να φορά έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων με 260 Nm ροπής.

Ο κινητήρας θα αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh που φορτίζει μέσω συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα ή μέσω ταχυφορτιστή που την φορτίζει κατά 80% μέσα σε 30 λεπτά. Η φόρτιση μέσω απλού οικιακού φορτιστή θα ολοκληρώνεται μέσα σε 20 ώρες, με τριφασικό φορτιστή σε 5 ώρες, ενώ με wallbox 11kW σε 7 ώρες. Η αυτονομία του μοντέλου θα ανέρχεται στα 300 χλμ στον νέο κύκλο δοκιμών WLTP.

Το νέο Opel Mokka X αναμένεται στην αγορά το 2020.