Η Porsche έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνητης έκδοσης της Macan, μιας και επιθυμία της είναι να προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις όλων των μοντέλων της, εκτός από την 911.


Η ηλεκτρική Macan θα κατασκευάζεται από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας στο εργοστάσιο της Λειψίας, το οποίο θα μετατραπεί σε μονάδα παραγωγής μόνο ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Όπως ανακοίνωσε η Porsche, η νέα Macan θα είναι πλήρως ηλεκτροκίνητη. Η Macan θα ακολουθήσει τα πρότυπα της Taycan, με τεχνολογία 800 Volt, και θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική Porsche PPE (Premium Platform Electric).

Η Porsche, αναμένεται να επενδύσει από το 2022 και μετά πάνω από 6 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση. Στόχος της Porsche είναι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και των υβριδικών της μοντέλων να αντιπροσωπεύουν το 17,7% το 2022, το 50% το 2025, ενώ το 2027 επιθυμεί το 100% των πωλήσεών της να γίνονται από ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Ηλεκτρική 911 να περιμένουμε μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche θα είναι η Taycan, με τα μοντέλα της Porsche να αποκτούν αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις από το 2022 έως το 2025. H ηλεκτροκίνητη Macan, θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό compact SUV της Porsche.

Στις σχετικές ειδήσεις η Porsche ανακοίνωσε πως επεκτείνει το δίκτυο ταχυφορτιστών της. Έτσι αυτοί θα είναι διαθέσιμοι σε Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Φινλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Νορβηγία και Ιταλία.