Επίσημο: Lamborghini Huracan Evo Spyder

Σχετικά άρθρα

Σχεδόν δύο μήνες μετά τα αποκαλυπτήρια της ανανεωμένης Huracan Evo, η Lamborghini μόλις παρουσίασε την ανοιχτή έκδοση του μοντέλου, με την Huracan Evo Spyder να κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης, σε ακριβώς μια εβδομάδα. Όπως ξέρεις, η λέξη Evo είναι συντομογραφία του “evoluzione” που σημαίνει εξέλιξη, με τη νέα έκδοση του μοντέλου να έρχεται στα μέσα του κύκλου ζωής του μοντέλου.

Η Huracan Evo Spyder εξελίχθηκε με βάση τη δύναμη και τις επιδόσεις της Huracan Performante Spyder και ενσωματώνει καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά και βελτιωμένη αεροδυναμική, ενώ φέρνει και μια σειρά οπτικών αναβαθμίσεων μέσα και έξω.

Οροφή

Για να έρθεις σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, η ηλεκτροϋδραυλική υφασμάτινη οροφή του ιταλικού supercar ανοίγει σε 17 δευτ., και για να κάνεις το “κομμάτι” σου μπορείς να την ανοίξεις ενώ κινείσαι με ταχύτητα μέχρι 50 χλμ/ώρα.

Κινητήρας

Η Huracan Evo Spyder κινείται με έναν 5,2-λίτρων ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα της Lamborghini, ο οποίος αποδίδει 640 άλογα στις 8.000 σ.α.λ. και 600 Nm στις 6.500 σ.α.λ. Οι βαλβίδες εισαγωγής είναι από τιτάνιο, διαθέτει νέο σύστημα εξαγωγής με νέα ελαφριά εξάτμιση. Το βάρος της (κενό) ανέρχεται στα 1.442 κιλά, ήτοι 120 κιλά βαρύτερη από την coupe έκδοση. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 3,1 δευτ. (0,2 δευτ. πιο αργά από την coupe), για το 0-200 χλμ/ώρα 9,3 δευτ. (+0,3 δευτ.), ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ/ώρα.

Δυναμικά χαρακτηριστικά

Σημαντικές αλλαγές στις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου περιλαμβάνουν την υιοθέτηση του συστήματος τετραδιεύθυνσης, που προσδίδει στο ιταλικό supercar επιπλέον ευελιξία, καθώς και το σύστημα torque vectoring για την μέγιστη πρόσφυση στις στροφές. Οι μηχανικοί της Lamborghini έχουν επίσης αναβαθμίσει την ενεργή ανάρτηση με πιο άμεσα αμορτισέρ, ενώ έχουν τροποποιήσει και το σύστημα τετρακίνησης, το οποίο μπορεί να στείλει όλη τη δύναμη του κινητήρα σε έναν μόνο τροχό.

Όλα τα παραπάνω ελέγχονται από τη νέα κεντρική μονάδα, την οποία η εταιρία ονομάζει Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI). Η Lamborghini αναφέρει ότι ο μοναδικός συνδυασμός όλων αυτών των συστημάτων δημιουργούν ένα εξαιρετικά ευέλικτο και ευαίσθητο αυτοκίνητο με απαράμιλλο επίπεδο ελέγχου. Η Huracan Evo διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης, τα οποία επιλέγονται από το διακόπτη ANIMA στο τιμόνι, και αυτά είναι το Strada, το Sport και το Corsa, με το καθένα να αλλάζει την αίσθηση του τιμονιού, του φρένου, του πεντάλ γκαζιού και του κιβωτίου. Τέλος, για την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου από τα 100 χλμ/ώρα το αυτοκίνητο χρειάζεται μόλις 31,9 μέτρα.

Διαθεσιμότητα

Η Lamborghini ανακοίνωσε ότι οι πρώτες Huracan Evo Spyder θα καταφθάσουν στα γκαράζ των πελατών της από την άνοιξη του 2019, με την τιμή της να διαμορφώνεται ως εξής: στην Ευρώπη από €202.437, στην Αγγλία από 181.781 λίρες (χωρίς φόρους, €210.611) στις Η.Π.Α από 287.400 δολάρια (χωρίς φόρους, €252.825), στην Κίνα 3.650.000 RMB (με φόρους €479.695) και στην Ιαπωνία 32.827.602 yen (χωρίς φόρους, €260.881).

Φωτογραφίες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Την Τετάρτη η παρουσίαση της plug-in υβριδικής Lamborghini Urus

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου η Lamborghini θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση της Urus που διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, με την θύρα φόρτισης...

Lamborghini Huracan STJ: The Last Dance

Η Lamborghini παρουσίασε σήμερα την Huracan STJ, με την ειδική αυτή έκδοση να βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το μοντέλο, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014,...

13χρονος κατέστρεψε μια Lamborghini Huracan

Το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαρτίου, μια Lamborghini Huracan Evo κατέληξε σε ένα χαντάκι στο Βανκούβερ και σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός ήταν...