Συμπληρώθηκε η έκτη ημέρα των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης και για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην κορυφή του πίνακα των χρόνων βρέθηκε μια McLaren. Έτσι, μετά τον Lando Norris, σειρά πήρε σήμερα ο Carlos Sainz να κάνει τον ταχύτερο γύρο και ταυτόχρονα τους περισσότερους γύρους από κάθε άλλο οδηγό που πάτησε σήμερα πίστα.

8

Με χρόνο 1:17.144, ο 24-χρονος Ισπανός της βρετανικής ομάδας σημείωσε τον καλύτερο -μέχρι τώρα- χρόνο του δεύτερου τετραήμερου, δύο ώρες μετά την έναρξη της σημερινής ημέρας, φορώντας την C4 γόμα της Pirelli. Ο μόνος που κατάφερε να κινηθεί στο ίδιο δευτερόλεπτο, όντας όμως 7 δέκατα πιο αργός και με πολύ λιγότερους γύρους, ήταν ο Sergio Perez με την Racing Point του, σημειώνοντας χρόνο 1:17.842. Αυτός έγινε 20 – περίπου- λεπτά πριν το πέσιμο της καρό σημαίας της ημέρας, με το μονοθέσιο να φορά τα ίδια ελαστικά με τον Sainz.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Vettel με την SF90, με χρόνο 1:18.195 και τα C3 ελαστικά, αλλά η μέρα μόνο ρόδινη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για την ιταλική ομάδα. Ο Γερμανός, όντας στον 41ο του γύρο, έχει μια έξοδο σήμερα το πρωί στην στροφή 3 εξαιτίας ενός μηχανικού προβλήματος στο πίσω αριστερό άκρο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει αρκετά σοβαρά το μονοθέσιο του.

7

Ο Vettel αναγκάστηκε να μεταβεί στο ιατρικό κέντρο, καθώς ο αισθητήρας μέτρησης των g που έχουν όλα τα μονοθέσια έδειξε ότι έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό έγινε για προληπτικούς λόγους, με τον Γερμανό να είναι καλά στην υγεία του. Το περιστατικό επηρέασε σοβαρά τόσο τον χρόνο του Vettel στο μονοθέσιο, όσο κυρίως του Charles Leclerc, καθώς ο τελευταίος κατάφερε να πατήσει πίστα τα τελευταία 10 λεπτά της ημέρας, μη σημειώνοντας χρονομετρημένο γύρο.

6

Συνεχίζοντας, στην τέταρτη θέση του πίνακα των χρόνων βρέθηκε η Alfa Romeo C38 με τον Kimi Raikkonen στο τιμόνι, συμπληρώνοντας για ακόμα μια ημέρα πάρα πολλούς γύρους. Ο ταχύτερος χρόνος του ήταν 1:18.209 και έγινε με τη C4 γόμα της ιταλικής εταιρίας ελαστικών.

Εκτός από τον Vettel, δύο άλλοι οδηγοί προκάλεσαν κόκκινες σημαίες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Sainz πάρκαρε την McLaren του με προβλήματα στην πίεση του νερού, ενώ ο Verstappen σταμάτησε στο τέλος του pit lane, με τους μηχανικούς του να επαναφέρουν το μονοθέσιο. Κατά τ’άλλα, ο Ολλανδός είχε μια σχετικά απροβλημάτιστη ημέρα, γράφοντας 128 γύρους με την Red Bull Honda του, σημειώνοντας χρόνο 1:18.395.

5

Ο Verstappen έχασε την πέμπτη θέση του πίνακα των χρόνων τα τελευταία 20 λεπτά της ημέρας, καθώς ο Grosjean με την πιο μαλακή γόμα της Pirelli, την C5, έγραψε 1:18.330. Οι δύο οδηγοί της Mercedes έγραψαν συνολικά 177 γύρους και αξιολόγησαν με τον καλύτερο τρόπο το νέο αεροδυναμικό πακέτο που έφερε η γερμανική εταιρία. Το πρωί, η Renault επικεντρώθηκε σε προσομοιώσεις αγώνων με τον Daniel Ricciardo, για να αναλάβει ο Nico Hulkenberg το απόγευμα, ο οποίος επίσης ολοκλήρωσε μεγάλα stints. Σταδιακά, όμως, βελτίωνε το χρόνο του, και με τη μέση γόμα (C3) έγραψε 1:19.056.

4Χρόνοι ημέρας

3Τα highlights

2Το ατύχημα του Vettel