Η κινέζικη Qiantu Motors στην έκθεση της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην αμερικάνικη αγορά το K50, ένα αμιγώς ηλεκτρικό supercar που θα κατασκευάζεται και θα πωλείται και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Qiantu, θα συνεργαστεί με την Mullen Technologies από την Καλιφόρνια ώστε να κατασκευάσει το K50 στις ΗΠΑ από το 2020 και μετά. Το μοντέλο πωλείται ήδη στην αγορά της Κίνας από το περασμένο καλοκαίρι. Το κινέζικο εργοστάσιο της εταιρίας έχει παραγωγική ετήσια ικανότητα 50.000 αυτοκινήτων.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο από αλουμίνιο, με το σώμα να διαθέτει και carbon μέρη. Κίνηση παίρνει από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 280 kW (375 ίππων) με 580 Nm ροπής. Η δύναμη περνά στον δρόμο από τους πίσω τροχούς, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 4,6 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα.

Η αυτονομία του ανέρχεται στα 370 χλμ (515 χλμ με σταθερή ταχύτητα), με την οροφή να διαθέτει φωτοβολταϊκά στοιχεία για την φόρτιση της μπαταρίας 78 kWh. Διαθέτει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια μπροστά και πίσω, μεγάλα φρένα της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες και ελαφριές σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου.

Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινα καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,1″ και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με μεγάλη οθόνη αφής 15,6″. Στη Κίνα η τιμή του ανέρχεται στις 112.500 δολάρια και για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του στις ΗΠΑ.