Το δικαστήριο του Τόκιο αποφάσισε σήμερα την αποφυλάκιση του του Carlos Ghosn, με εγγύηση 8,9 εκατομμυρίων δολαρίων και υπό περιοριστικούς όρους που εγγυώνται ότι θα παραμείνει στην Ιαπωνία ώστε να μην έχει την δυνατότητα να καταστρέψει στοιχεία της εναντίον του έρευνας.

Η εισαγγελία του Τόκιο άσκησε έφεση στην απόφαση για την αποφυλάκιση, με τον δικηγόρο του Ghosn, Junichiro Hironaka, να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι θα αποδεχτούν τα περιοριστικά μέτρα της εγγύησης.

Ο νέος δικηγόρος του Ghosn, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεράσπιση του, υποστηρίζει ότι το ζήτημα θα έπρεπε να λυθεί εταιρικά και να μην παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη ο πελάτης του. Ο Hironaka είναι γνωστός για τις επιτυχίες του στην αθώωση υψηλά ιστάμενων προσώπων, στην Ιαπωνία, όπου το 99% των κατηγορούμενων καταλήγει να καταδικάζεται.

Χθες, η οικογένεια του Carlos Ghosnν είχε ανακοινώσει ότι αποφάσισε να προσφύγει στα Ηνωμένα Έθνη, με το επιχείρημα ότι τα “θεμελιώδη δικαιώματα του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου των Renault και Nissan δεν γίνονται σεβαστά”.