Λαλίστατος έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες ο Daniel Ricciardo, καθώς απομένουν λιγότερο από 100 ώρες για την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1. Πριν περίπου ένα μήνα, ο 29-χρονος Αυστραλός ανέφερε ότι ο χειρισμός του ατυχήματος στο Μπακού από τη Red Bull ήταν ένας από τους λόγους για να φύγει, ενώ η μετάβαση του στη Renault εμπεριέχει μικρότερο ρίσκο από το να έμενε στην Αυστριακή ομάδα που από φέτος θα έχει τα power units της Honda.

Σε συνέντευξη του στην ημερήσια εφημερίδα της Μελβούρνης του, The Age, ο Ricciardo επανέλαβε ότι το ατύχημα στο Μπακού χάλασε όλο το κλίμα, ενώ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις του με την Red Bull Racing στο μέσο του περασμένου έτους τον άφησαν με την αίσθηση ότι ο Verstappen ήταν το σαφές φαβορί μέσα στην ομάδα, χάρη στο γεγονός ότι είχε ήδη υπογράψει ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο, τονίζοντας:

Δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό, δεν είναι δηλαδή ότι ο Max είχε, ας πούμε, μια καλύτερη ή νεότερη εμπρός πτέρυγα από μένα. Αλλά δεσμεύτηκε με την ομάδα από τόσο νωρίς για τόση διάρκεια, και υπέγραψε ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο, και υπήρξε μια αίσθηση σε μένα ότι η ομάδα σκέφτεται “αυτός μας έδωσε περισσότερη πίστη από ό,τι δίνω εγώ, και χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να διαπραγματευτώ”.

Ίσως η Red Bull σκέφτηκε ότι “δεν πρόκειται να πάω πουθενά αλλού”, αλλά νομίζω ότι είναι λάθος νοοτροπία. Ένιωσα σαν να έπρεπε να εργαστώ πολύ σκληρά για να δικαιολογήσω αυτό που ήθελα και ότι οι επιδόσεις που είχα έπρεπε να πουν ότι αξίζω.

Ίσως η αγάπη από την πλευρά τους απλά δεν ήταν εκεί.